ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώνεται λόγω κοροναϊού

Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώνεται λόγω κοροναϊού

Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της, στις 3 Μαρτίου για τους δημοσιογράφους και στις 5 Μαρτίου για το κοινό, η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού. Αν και μέχρι χτες η οργάνωση διαβεβαίωνε πως η 90η Έκθεση Αυτοκινήτου της Ελβετικής πόλης θα γινόταν κανονικά σήμερα μια απόφαση του καντονιού της Γενεύης απαγόρευσε τις συναθροίσεις 1.000 και πλέον ατόμων και ουσιαστικά ακύρωσε την έκθεση.

 

Στην Ελβετία μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 3 κρούσματα του κοροναϊού στην ίδια τη Γενεύη, ενώ και πριν την κρατική απαγόρευση υπήρχε έντονος προβληματισμός λόγω της απουσίας αρκετών εταιρειών και πολλών κορυφαίων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το θέμα είναι πως η ακύρωση της έκθεσης συμπίπτει με μια έντονη περίοδο αμφισβήτησης της αναγκαιότητας και της χρησιμότητας των παραδοσιακών εκθέσεων αυτοκινήτου. Φυσικά μεγάλη είναι και η οικονομική ζημιά, τόσο των διοργανωτών όσο και των εκθετών, μιας και τα πάντα ήταν έτοιμα, καθώς και των ξενοδοχείων της πόλης.

Η έκθεση της Γενεύης είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως και η υπό κανονικές συνθήκες η πρώτη επί ευρωπαϊκού εδάφους κάθε έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ