ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

GTC4Lusso: Δεν είναι password. Είναι το νέο όνομα της Ferrari FF

GTC4Lusso: Δεν είναι password. Είναι το νέο όνομα της Ferrari FF

Η FF είναι το πιο ιδιαίτερο μοντέλο στην τρέχουσα γκάμα της Ferrari και οι λόγοι είναι αρκετοί. Καταρχήν το αμάξωμά της δεν θυμίζει super car αλλά μια παραλλαγή shooting brake, έχεις θέσεις έως και για τέσσερις -για την ακρίβεια η διαμόρφωση είναι 2+2 που σημαίνει σχετικά περιορισμένο χώρο για τους πίσω- ενώ είναι και η πρώτη Ferrari με τετρακίνηση.

Η FF λοιπόν έχει συμπληρώσει το χρόνο ημίσειας ζωής της και έτσι στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου θα παρουσιαστεί ανανεωμένη. Με καινούργια, πιο εμφατική μάσκα, με νέους προβολείς, πιο ανάγλυφο καπό και μεγαλύτερα ανοίγματα εξαερισμού στα εμπρός φτερά. Ταυτόχρονα πίσω τα φώτα θα είναι πλέον διπλά, ενώ η διαμόρφωση της 3ης πόρτας είναι πιο έντονη, ώστε το χείλος της να θυμίζει περισσότερο αεροτομή.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο διαχύτη, ενώ ο V12 των 6.200 κυβικών, που κινεί όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων, έχει ανεβάσει την απόδοσή του στους 690 ίππους, 30 περισσότερους σε σχέση με τη μέχρι τώρα εκδοχή του. Αντίστοιχα έχει κατέβει κατά 0,3 δέκατα του δευτερολέπτου, στα 3,4 δεύτερα συγκεκριμένα, η τιμή του 0-100, ενώ η τελική φτάνει τα 335 χλμ./ ώρα. Ενδιαφέρον είναι πως η τετρακίνηση συνδυάζεται και με τετραδιεύθυνση, ενώ υπάρχουν τόσο ηλεκτρονικό διαφορικό (E-Diff) όσο και ενεργά αμορτισέρ (SCM-E).

Ferrari GTC4Lusso 6

Εντυπωσιακό πίσω μέρος για την πιο ιδιαίτερη σύγχρονη Ferrari, που πλέον λέγεται GTC4Lusso. Πηγή: Ferrari

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη των 10,25 ιντσών του νέου συστήματος πολυμέσων της Delphi που συνεργάζεται με όλες τις καινούργιες πλατφόρμες, ενώ από κει και πέρα το τιμόνι είναι ελαφρώς μικρότερο με νέα μπουτόν για σύστημα hands free και το manettino, για την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης, να δίνει πάντα το παρόν. Καινούργια προσθήκη είναι η ειδική υποδοχή για το κλειδί μεταξύ των εμπρός καθισμάτων.

Οι Ιταλοί θεώρησαν τις παραπάνω αλλαγές τόσο μεγάλες και τόσο σημαντικές που άλλαξαν και την επωνυμία του μοντέλου τους. Μάλιστα δεν κατέφυγαν καν στην προσθήκη ενός M για το Modificata (τροποποιημένη) όπως έκαναν στο παρελθόν, αλλά αντικατέστησαν το FF με το GTC4Lusso.

Προφανώς κατέληξαν σε αυτό -ομολογουμένως κάνει και για password- στην προσπάθειά τους να τα πουν όλα μαζί. Δηλαδή ότι πρόκειται για ένα Gran Tourismο (GT), που είναι κουπέ (C), τετρακίνητο (4) και πολυτελές (Lusso). Τώρα αν η συγκεκριμένη επιλογή είναι έξυπνη ή η πλέον κατάλληλη θα αποδειχθεί στην πορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ