ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η E-Class της Mercedes ανανεώνεται και αποκτά πιο πολλές εξηλεκτρισμένες εκδόσεις

Η E-Class της Mercedes ανανεώνεται και αποκτά πιο πολλές εξηλεκτρισμένες εκδόσεις

Η Ε-Class είναι διαχρονικά το μοντέλο που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της γκάμας της Mercedes και έτσι είναι λογικό να απολαμβάνει και ιδιαίτερης προσοχής. Τόσο στο λανσάρισμά του όσο και στην προγραμματισμένη ανανέωσή του όπως τώρα.

Η τελευταία εκδοχή της μεγάλης Mercedes, λοιπόν, δεν διαφοροποιείται σημαντικά αισθητικά. Οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν το εμπρός της μέρος με τους πιο στενούς και πλήρως LED προβολείς, ενώ η μάσκα της πλέον κατεβαίνει πιο χαμηλά. Αλλαγές μπροστά υπάρχουν και στην AMG E 53, όπου η επονομαζόμενη και μάσκα Panamera αποκτά πλέον ακόμα πιο έντονες κάθετες γρίλιες.

Στο εσωτερικό οι δύο οθόνες -μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα infotainment- που δημιουργούν ένα ενιαίο οπτικά σύνολο μπορούν πλέον να έχουν διαγώνιο μέχρι και 12,3 ίντσες η κάθε μια, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πράγματι εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα και το σύστημα infotainment αυτό καθαυτό έχει αναβαθμιστεί, καθώς πλέον υπάρχει η τελευταία γενιά του MBUX. Η οποία συνοδεύεται και από μια νέα επιφάνεια αφής (touchpad) στην κεντρική κονσόλα.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν ανανεωθεί και οι επενδύσεις, τόσο οπτικά όσο και ποιοτικά, ενώ έχουν προστεθεί και νέα χρώματα για το αμάξωμα.

Στη γκάμα των κινητήρων η προσθήκη με το πιο μεγάλο ενδιαφέρον αυτή του συνόλου των 2.000 κυβικών με ήπια υβριδική υποβοήθηση δεύτερη γενιάς και ηλεκτρικό κύκλωμα 48 V, που όταν χρεαστεί συνδράμει με επιπλέον 15 kW. Εξίσου σημαντική και η προσθήκη της E 350e, που είναι plug-in υβριδική. Εδώ ο τετρακύλινδρος των 2.000 κυβικών συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 90 kW και έτσι προκύπτει μια συνδυαστική απόδοση 318 ίππων και 700 Nm.

Προς το παρόν, η ανανέωση της Mercedes E-Class αφορά τη λιμουζίνα, τη στέισον και την All Terrain, την πιο off road εκδοχή δηλαδή της στέισον, ενώ στην πορεία θα εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα τόσο η κουπέ όσο και η κάμπριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ