ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θύμα του κορωνοϊού και το παραδοσιακό Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μονακό

Θύμα του κορωνοϊού και το παραδοσιακό Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μονακό

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και φυσικά και στην κορυφαία έκφρασή του, το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Το οποίο, αν όλα πάνε καλά, υπάρχει μια πιθανότητα να ξεκινήσει στις αρχές του Ιουνίου, πιο συγκεκριμένα στις 7, με το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, στην πρωτεύουσα της χώρας Μπακού.

Μέχρι τότε όλα τα Γκραν Πρι που είχαν προγραμματιστεί για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνας, Ολλανδίας, Ισπανίας) έχουν αναβληθεί, με την ελπίδα να μπορέσουν να διεξαχθούν κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά. Εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση και προσαρμοστεί ανάλογα και το καλεντάρι.

Αρχικά είχε αναβληθεί και το πλέον παραδοσιακό Γκραν Πρι, αυτό του Μονακό (με βάση το πρόγραμμα θα γινόταν από τις 21 έως τις 24 Μαΐου), που είχε γίνει για πρώτη φορά το 1929, ενώ τελείται ανελλιπώς από το 1955. Στην πορεία όμως ο διοργανωτής του, που είναι το Automobile Club de Monaco (ACM) ανακοίνωσε την οριστική ακύρωσή του για τη φετινή σαιζόν.

Έτσι για πρώτη φορά μετά από 65 ολόκληρα χρόνια τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 δεν θα δώσουν το παρόν στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

Ο βασικός λόγος για αυτήν την απόφαση είναι πως στο Μόντε Κάρλο δεν υπάρχουν μόνιμες εγκαταστάσεις και άρα τα πάντα πρέπει να στηθούν από την αρχή, ενώ δεν υπάρχει άδεια αλλά και δυνατότητα τέλεσης του Γκραν Πρι σε κάποια άλλη χρονική περίοδο. Μαζί με το Γκραν Πρι της F1 ακυρώνεται και το Ιστορικό Γκραν Πρι του Μονακό που προηγείται.

Παράλληλα η αρχή του σπορ αποφάσισε οι νέοι κανονισμοί να μην ισχύσουν από την επόμενη σαιζόν, αλλά από αυτήν του 2022, ενώ ένας άλλος αγώνας που αναβλήθηκε είναι και οι 24 Ώρες του Le Mans. O πιο διάσημος αγώνας αντοχής του κόσμου με βάση του πρόγραμμα του WEC (World Endurance Championship) θα γινόταν στις 13 και 14 Ιουνίου και μετατέθηκε για τις 19 και 20 Σεπτεμβρίου.

H τελευταία φορά που οι θρυλικές 24 Ώρες του Le Mans είχαν γίνει και πάλι το Σεπτέμβριο ήταν το 1968, λόγω του κινήματος και των γεγονότων του «Μάη του ‘68», ενώ αν έχετε διάθεση, καθώς χρόνος με το «Μένουμε Σπίτι» υπάρχει σίγουρα, μπορείτε να δείτε παλαιότερους αγώνες από το διάσημο αγώνα αντοχής κάνοντας κλικ εδώ.

24 HEURES LE MANS 2020

Ο πιο διάσημος αγώνας αντοχής του κόσμου, οι 24 Ώρες του Le Mans, θα γίνουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Πηγή: Automobile Club de l’ Ouest

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ