ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλος εποχής για την Giulietta της Alfa Romeo - Έμμεσος διάδοχός της ένα SUV, η Tonale

Τέλος εποχής για την Giulietta της Alfa Romeo - Έμμεσος διάδοχός της ένα SUV, η Tonale

Υπό κανονικές συνθήκες η τρέχουσα γενιά της Giulietta έπρεπε να είναι παρελθόν εδώ και μια τριετία τουλάχιστον, καθώς έχει παρουσιαστεί το 2010 και ο κύκλος ζωής ενός σύγχρονου μοντέλου είναι υποπολλαπλάσιος της δεκαετίας που πλέον κλείνει. Κάτι που αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες.

Έτσι λοιπόν προς τα τέλη τους έτους έρχεται οριστικά πλέον το τέλος για την Giulietta, που ομολογουμένως και παρά τα χρόνια που έχει στην πλάτη της εξακολουθεί να κρατιέται αρκετά καλά. Εξωτερικά τουλάχιστον μιας και το εσωτερικό της, παρά τις αναβαθμίσεις και τις βελτιώσεις που έχουν γίνει, κάνει σαφές ως έρχεται από μια εποχή όπου οι οθόνες δεν ήταν ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Τότε, το 2010, τα hatchback της κατηγορίας C ή τα μικρο- μεσαία αν προτιμάτε όπως η Giulietta ήταν η πιο δυναμική κατηγορία της αγοράς. Σήμερα έχουν και αυτά πληρώσει το τίμημα της επέλασης των SUV. Για αυτό άλλωστε δεν θα υπάρξει άμεσος διάδοχος της πιο μικρής Alfa Romeo αλλά έμμεσος. Που φυσικά θα είναι SUV και πιο συγκεκριμένα η Tonale που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην τελευταία έκθεση της Γενεύης.

Για την οποία οι εκπρόσωποι της ιταλικής εταιρείας δηλώνουν πως θα έχει τα ίδια δυναμικά χαρακτηριστικά με την Giulietta. Αυτό βέβαια ακούγεται ευθύς εξαρχής αισιόδοξο από τη στιγμή που το κέντρο βάρους της θα είναι σίγουρα πιο ψηλά οπότε μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη. Το βέβαια είναι πως η Tonale θα είναι πέρα από το πρώτο μικρο- μεσαίο SUV της Alfa Romeo και το πρώτο μοντέλο της ιταλικής εταιρείας με plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης.

Φυσικά το χρονοδιάγραμμα της έναρξης της παραγωγής της Tonale είναι υπό αίρεση μιας και η πανδημία του κορωνοϊού είναι σε πλήρη έξαρση και η Ιταλία έχει πληρώσει ήδη το πιο βαρύ τίμημα.

ALFA ROMEO TONALE 3

Η Tonale θα είναι η έμμεση αντικαταστάτης της Giulietta, μιας και τα SUV κινούνται ανοδικά και τα hatchback, ακόμα και αυτά της δημοφιλούς κατηγορίας C, πτωτικά. Πηγή: Alfa Romeo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ