ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα ρολόι με τα σήματα της Bugatti και τον W16 σε μικρογραφία;

Αυτοκίνητο: Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα ρολόι με τα σήματα της Bugatti και τον W16 σε μικρογραφία;

Οι κατασκευαστές υπερ- αυτοκινήτων συνεργάζονται με άλλες εταιρείες με ανάλογο high end προφίλ δανείζοντας το όνομά τους για τη δημιουργία ειδικών σειρών των προϊόντων των τελευταίων.

Μεταξύ των εταιρειών αυτών σαφώς περιλαμβάνονται και ωρολογοποιίες, όπως για παράδειγμα η ελβετική Jacob & Co που συνεργάζεται με τη Bugatti και το τελευταίο της δημιούργημα είναι το Bugatti Chiron Tourbillon. Που όπως λέει και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο hyper car.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάτω από το χοντρό κρύσταλλο από ζαφείρι υπάρχει μια μικρογραφία του W16 των 8.000 κυβικών που κινεί τη Chiron και η οποία λειτουργεί κανονικά. Αρκεί κανείς να πατήσει το δεξί κουμπί και τότε τα turbo γυρίζουν, ο στρόφαλος περιστρέφεται και τα λιλιπούτεια πιστόνια ανεβοκατεβαίνουν, ενώ τα πάντα εδράζουν σε τέσσερα αμορτισέρ. Επίσης υπάρχει και μια ένδειξη «καυσίμου» που δείχνει για πόσες ώρες ακόμα μπορεί να λειτουργήσει ο μηχανισμός του ρολογιού χωρίς κούρδισμα. Η μέγιστη αυτονομία πάντως είναι 60 ώρες.

Το Bugatti Chiron Tourbillon αποτελείται από 578 μεμονωμένα εξαρτήματα και απαιτήθηκε περίπου ένας χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί. Η κάσα είναι από τιτάνιο, έχει διαστάσεις 54x44 χιλιοστά, ενώ από τιτάνιο είναι και η μπούκλα του λουριού.

Όσο για το κόστος ανέρχεται σε περίπου 260.000 ευρώ. Κάτι λιγότερο δηλαδή από το 1/10 της τιμής αγοράς μιας Chiron ή όσο κάνει μια Ferrari ή μια Lamborghini...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ