ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To ποσοστό κέρδους της Ferrari είναι απλά εξωπραγματικό

Αυτοκίνητο: To ποσοστό κέρδους της Ferrari είναι απλά εξωπραγματικό

Το 2019 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Ferrari. Τόσο από πλευράς παρουσίασης νέων μοντέλων, μιας και εμφάνισε συνολικά πέντε, όσο και από πλευράς πωλήσεων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου ξεπέρασε τον αριθμό ορόσημο των 10.000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα έφτασε τις 10.131 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι πρότινος οι επικεφαλής της μάρκας έθεταν από μόνοι τους ως ανώτατο όριο τις 10.000 μονάδες, καθώς ήθελαν να εξασφαλίσουν τη σπανιότητα των μοντέλων και φυσικά την αξία τους.

Το πιο εντυπωσιακό όμως νούμερο είναι το περιθώριο κέρδους που έχει η ιταλική εταιρεία, το οποίο είναι της τάξης του 23,2%. Αυτό σε απόλυτα νούμερα και με βάση τις υψηλότατες τιμές της σημαίνει πως σε κάθε αυτοκίνητο που πουλά η Ferrari έχει κέρδος 86.368 ευρώ!

Με τα δεδομένα των άλλων κατασκευαστών και προκειμένου να κερδίσουν το ίδιο χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε μια και μόνο Ferrari η BMW θα πρέπει να πουλήσει 30 αυτοκίνητά της, η VW 56 και η Mercedes 67. Για τη Ford το αντίστοιχο νούμερο είναι 908 και για τη Nissan 928.

Η οικονομική αυτή επιτυχία της θρυλικής ιταλικής εταιρείας οφείλεται, σύμφωνα και με την ίδια, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, στην προσαρμογή των προϊόντων της στις απαιτήσεις του αγοραστικού της κοινού, καθώς και στο επιτυχημένο μάρκετινγκ των μοντέλων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ