ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Audi συμπλήρωσε τη γκάμα του νέου A3 και με το πιο οικογενειακό Sedan

Η Audi συμπλήρωσε τη γκάμα του νέου A3 και με το πιο οικογενειακό Sedan

Στην προηγούμενη γενιά του A3 η Audi είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά και μια έκδοση με πιο κλασικό αμάξωμα τριών όγκων, κάτι που φυσικά κάνει και στην καινούργια. Έτσι λίγο καιρό μετά το νέο A3 Sportback παρουσιάζει τώρα και το επίσης καινούργιο A3 Sedan.

Και αυτό είναι λίγο μεγαλύτερο, κατά 40 χιλιοστά από τον προκάτοχό του, ενώ η διαφορά του από το Sportback φτάνει τα 15 εκατοστά, με αποτέλεσμα το συνολικό του μήκος να είναι ακριβώς 4,50 μέτρα. Το παρόν δίνει φυσικά η πιο πρόσφατη εκδοχή της μάσκας Singleframe της Audi, ο επιπλέον τρίτος όγκος έχει ενσωματωθεί πολύ ωραία στο υπόλοιπο αμάξωμα και έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην αεροδυναμική.

Έτσι, μιας και το αμάξωμα των τριών όγκων βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση, ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) είναι ιδιαίτερα χαμηλός, μόλις 0,25, γεγονός που κολακεύει τόσο τον πολιτισμένο χαρακτήρα με τη μείωση του επιπέδου θορύβου στο εσωτερικό, όσο και την κατανάλωση αλλά και την τελική ταχύτητα.

Το εσωτερικό είναι σύγχρονο και high tech, με οθόνη 10,1 ιντσών για το σύστημα infotainment, ψηφιακό πίνακα οργάνων με στάνταρ τις 10,25 ίντσες και προαιρετικά τις 12,3 με δυνατότητες παραμετροποίησης, πλήρης δυνατότητες διασύνδεσης smartphones και μια μεγάλη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης, που είτε είναι στάνταρ είτε χρεώνονται επιπλέον.

Παρά τη μη αύξηση του μεταξονίου οι χώροι για τις επιβάτες αναμένονται ελαφρώς μεγαλύτεροι, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών ξεκινά από τα 425 λίτρα.

Το νέο Audi A3 Sedan θα είναι αρχικά διαθέσιμο με έναν κινητήρα βενζίνης, τον 1.5 TFSI (35 TFSI) και έναν diesel. Τον 2.0 TDI στην έκδοσή του των 150 ίππων (35 TDI) σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο S-tronic που έχει και έναν ιδιαίτερα μικρό επιλογέα by wire. Οι 150 ίπποι είναι και η απόδοση του κινητήρα βενζίνης, ο οποίος συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο S-tronic. Στην τελευταία περίπτωση θα έχει και ήπια υβριδική υποβοήθηση σε συνδυασμό με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.

Από πλευράς επιδόσεων η Audi ανακοινώνει για το 35 TFSI ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 8,4 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα η οποία χάρη και στην πολύ καλή αεροδυναμική φτάνει τα 232 χλμ./ ώρα.

Μετά την έναρξη των πωλήσεων που προσδιορίζεται μέσα στο καλοκαίρι η γκάμα του νέου Audi A3 Sedan θα πλαισιωθεί και από άλλες εκδόσεις. Μεταξύ αυτών και η εισαγωγική 30 TFSI με το σύνολο των 1.000 κυβικών και των 116 ίππων η οποία στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 27.700 ευρώ. Η αντίστοιχη τιμή εκκίνησης για την 35 TFSI είναι οι 29.800 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ