ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes ξεκινά στη Γερμανία, λόγω κορωνοϊού, την παράδοση καινούργιων αυτοκινήτων στο σπίτι

H Mercedes ξεκινά στη Γερμανία, λόγω κορωνοϊού, την παράδοση καινούργιων αυτοκινήτων στο σπίτι

H πανδημία του κορωνοϊού πέρα από το ότι έχει φέρει σε δύσκολη θέση της αυτοκινητοβιομηχανίες τις αναγκάζει να ανακαλύπτουν νέους τρόπους προκειμένου οι πελάτες τους που θέλουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο να νοιώθουν πιο ασφαλείς και προστατευμένοι. Μεταξύ αυτών και να μην είναι υποχρεωμένοι ούτε να επισκεφτούν μια αντιπροσωπεία για την παραγγελία του αλλά ούτε και για την παραλαβή του.

Αυτό ακριβώς είναι που εφαρμόζει τελευταία η Mercedes στη Γερμανία για τους πελάτες του διαδικτυακού της καταστήματος. Οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν το μοντέλο που επιθυμούν και αυτό να τους παραδοθεί, έπειτα από ένα εύθετο χρονικό διάστημα που εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τον προγραμματισμό της παραγωγή, στη διεύθυνση που θα επιλέξουν. Μάλιστα η υπηρεσία αυτή είναι χωρίς χρέωση αρκεί η διεύθυνση παράδοσης να βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την έδρα του επίσημου αντιπροσώπου που επιλέγεται από τον πελάτη για τη διαδικασία.

Για την παράδοση το αυτοκίνητο μετακινείται με ειδικό φορτηγό και μάλλον όχι μέσα σε κουτί όπως στη φωτογραφία μας, αρκεί να υπάρχει επαρκής χώρος για το ασφαλές ξεφόρτωμά του. Σύμφωνα με την εταιρεία έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα απολύμανσης του καινούργιου αυτοκινήτου ενώ η παράδοση αυτή καθαυτή είναι ανέπαφη.

Στη Μεγάλη Βρετανία οι αντιπροσωπείες της γερμανικής εταιρείας προσφέρουν παράδοση στο σπίτι και με οδηγό ο οποίος θα φορά γάντια και ρούχα που δεν αφήνουν ακάλυπτα μέρη του σώματός του, ενώ πριν την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας απολυμαίνει το εσωτερικό, τις χειρολαβές καθώς και τα κλειδιά του καινούργιου αυτοκινήτου.

H Mercedes θεωρεί πως μέχρι το 2025 οι online παραγγελίες καινούργιων αυτοκινήτων θα αποτελούν το 25% του συνόλου. Επίσης όπως είναι λογικό και αναμενόμενο η απαίτηση για ανέπαφες παραδόσεις αυξάνεται συνεχώς για όλους τους κατασκευαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ