ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ferrari θα παρουσιάσει μόνο δύο νέα μοντέλα το 2020 και αυτό όχι λόγω κορωνοϊού

Η Ferrari θα παρουσιάσει μόνο δύο νέα μοντέλα το 2020 και αυτό όχι λόγω κορωνοϊού

Το 2019 ήταν μια εξαιρετική από όλες τις απόψεις χρονιά για τη Ferrari: παρουσίασε συνολικά πέντε καινούργια μοντέλα -Roma, SF90 Stradale, F8 Tributo, F8 Spider και 812 GTS- και οι πωλήσεις της ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία της τις 10.000 μονάδες.

Ταυτόχρονα τα περιθώρια κέρδους της παρέμειναν σε επίπεδα ρεκόρ για όλη την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ και τα κέρδη της ήταν ιδιαίτερα υψηλά.

Το ερώτημα είναι αν οι Ιταλοί συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις πρεμιέρες και φέτος. Φυσικά η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στον προγραμματισμό των αυτοκινητοβιομηχανιών και των παρουσιάσεων νέων μοντέλων. Που στην καλύτερη των περιπτώσεων απλά μετατίθενται χρονικά μέσα στη χρονιά και στη χειρότερη αναβάλλονται για την επομένη.

Στη Ferrari πάντως και μέχρι στιγμής δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω. Οι επικεφαλής της μάρκας είχαν αποφασίσει έτσι κι αλλιώς το 2020 όχι μόνο να κόψουν ρυθμό παρουσιάζοντας στο δεύτερο μισό της χρονιάς δύο νέα αυτοκίνητα, αλλά και αυτά, όπως είπε ο υπεύθυνος marketing της εταιρείας Enrico Galliera, να μην είναι εντελώς καινούργια αλλά προσθήκες στην υπάρχουσα γκάμα.

Το ένα θα είναι σίγουρα η έκδοση Spider της υβριδικής και πανίσχυρης SF90 Stradale των 1.000 ίππων, ενώ για το δεύτερο δεν υπάρχουν ακόμα κάποια δεδομένα. Σίγουρα δεν θα είναι το SUV της μάρκας, η Purosanque, που με βάση τα πλάνα της Ferrari αναμένεται το 2022 αλλά ούτε και η διάδοχος της LaFerrari που έπεται του SUV.

Εξίσου απίθανο είναι να εμφανιστεί φέτος και η πολύ- αναμενόμενη εισαγωγική Ferrari με τον V6, η οποία θα αποτελέσει κατά κάποιον τρόπο τη διάδοχο της Dino.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ