ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Toyota Land Cruiser είναι παλιό αλλά και σύγχρονο ταυτόχρονα

Αυτό το Toyota Land Cruiser είναι παλιό αλλά και σύγχρονο ταυτόχρονα

Τα Restomoded αυτοκίνητα είναι μια σχετικά πρόσφατη μόδα, σύμφωνα με την οποία ένα κλασικό μοντέλο γίνεται στην κυριολεξία βίδες, επισκευάζεται ότι είναι να επισκευαστεί και στη συνέχεια μετατρέπεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να εξοπλιστεί με πολλά από τα συστήματα που βρίσκει κανείς στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Διατηρεί βεβαίως σχεδόν αναλλοίωτη τη ρετρό εμφάνισή του.

Για να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία, η οποία και κοστίζει και διαρκεί αρκετά από πλευράς χρόνου, επιλέγονται κυρίως ιδιαίτερα μοντέλα, με διαχρονική εμφάνιση και ιστορία. Παράδειγμα το Toyota Land Cruiser των φωτογραφιών μας, που ως μοντέλο του 1984 δείχνει κατάλληλο π.χ. για σαφάρι ή ιεραποστολή σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή της Αφρικής.

Υπεύθυνο για τη μετάλλαξή του σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο είναι η εταιρεία FJ Company που ειδικεύεται στο restomoding. Έτσι πήρε το ταλαιπωρημένο Land Cruiser το έλυσε τελείως και στη συνέχεια, αφού έκανε τις απαιτούμενες αλλαγές, το εφοδίασε με έναν καινούργιο κινητήρα, έναν εξακύλινδρο 4.000 κυβικών της ίδιας της Toyota με μηχανικό υπερ- συμπιεστή της Magnuson που ανεβάζει την απόδοσή του στους 320 ίππους και με ένα επίσης καινούργιο χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Επεμβάσεις έγιναν τόσο στα φρένα όσο και στην ανάρτηση, ενώ από εκεί και πέρα τοποθετήθηκαν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειας, νέα υποβοήθηση για το σύστημα διεύθυνσης, μπλοκέ διαφορικά προκειμένου να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες off road και φώτα LED, μαζί με μια νέα ανοξείδωτη εξάτμιση.

Το εσωτερικό, πέρα από το ότι επενδύθηκε πλήρως με δέρμα, απέκτησε σύστημα κλιματισμού, ένα ειδικά σχεδιασμένο ηχοσύστημα, κάμερα οπισθοπορείας καθώς και έναν καινούργιο πίνακα οργάνων.

Οι επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με τη κατασκευή από την αρχή αρκετών στοιχείων του αμαξώματος και έτσι το Land Cruiser των 36 ετών μετά τις επεμβάσεις της FJ Company είναι ένα από τα πιο καλά και ενδιαφέροντα restomoded μοντέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ