ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Με αυτό το Land Rover 110 Defender θα νοιώσετε λίγο σαν τον James Bond

Αυτοκίνητο: Με αυτό το Land Rover 110 Defender θα νοιώσετε λίγο σαν τον James Bond

Στην 24η ταινία James Bond, το Spectre, που είχε βγει στις αίθουσες το 2015, πέρα από τον Daniel Graig και την εντυπωσιακή Aston Martin DB10 έκαναν την εμφάνισή τους και δύο Land Rover 110 Defender, που χρησιμοποιήθηκαν σαν αυτοκίνητα διαφυγής.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων είχαν κατασκευαστεί συνολικά 10, τα οποία βέβαια δεν είχαν σχέση με τις κανονικές εκδόσεις αλλά είχαν μετατραπεί σε σημαντικό βαθμό από την εταιρεία Bowler Motorsport. Μάλιστα, υπάρχουν δύο εκδοχές, μια για την καταδίωξη με μεγάλες ταχύτητες και μια για τις σκηνές στο χιόνι, όπως αυτή των φωτογραφιών μας και οι οποίες ονομάζονται Bowler’s Defender 110 SVX «Spectre».

Αυτό που προσέχει κανείς με την πρώτη ματιά είναι οι τεράστιοι τροχοί των 37 ιντσών με τα ειδικά λάστιχα, ενώ από κει και πέρα έχει ενισχυθεί το πλαίσιο και έχουν προστεθεί ένα heavy duty ρολ μπαρ, μια μεγάλη σχάρα και προβολείς LED στην οροφή, ένας εργάτης και ένας αναπνευστήρας προκειμένου να περνά χωρίς πρόβλημα από νερό σεβαστού βάθους. Επίσης, το συμβατικό χειρόφρενο έχει αντικατασταθεί από ένα υδραυλικό, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το σκοινί που είναι τοποθετημένο στο καπό και γύρω από τη μάσκα.

Ένα λοιπόν από τα Defender «χιονιού» θα δημοπρατηθεί στις 23 Μαΐου από την εταιρεία Silverstone Auctions και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο συλλεκτών όσο και οπαδών του θρυλικού κινηματογραφικού πράκτορα, που θα θελήσουν να νοιώθουν λίγο James Bond.

Βέβαια, για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει πρώτα να επενδύσουν ένα σοβαρό ποσό, μιας και ένα άλλο Bowler’s Defender 110 SVX «Spectre» είχε βρει καινούργιο ιδιοκτήτη έναντι 455.169 δολαρίων.

Άλλωστε τόσο η σπανιότητα όσο και η κινηματογραφική «καριέρα» έχουν το τίμημά τους…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ