ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η plug-in υβριδική BMW X1 xDrive25e έχει 220 ίππους και δεν έχει φόρο εταιρικής χρήσης

Η plug-in υβριδική BMW X1 xDrive25e έχει 220 ίππους και δεν έχει φόρο εταιρικής χρήσης

H BMW συνεχίζει τη διεύρυνση της γκάμας των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της, με τελευταία προσθήκη σε αυτήν την plug-in υβριδική έκδοση του επιτυχημένου και στη χώρα μας μικρού της SUV, της Χ1.

H X1 xDrive25e όπως ονομάζεται επίσημα κινείται από το συνδυασμό του γνωστού τρικύλινδρου βενζίνης των 1.500 κυβικών της μάρκας που εδώ αποδίδει 125 ίππους με έναν ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων. Ο οποίος βρίσκεται στον πίσω άξονα και κινεί τους αντίστοιχους τροχούς και έτσι εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 220 ίππους που εξασφαλίζουν στο SUV μια επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 6,9 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 193 χλμ./ ώρα.

Το plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης ολοκληρώνεται από μια μπαταρία υψηλής τάσης της τέταρτης γενιάς με συνολική χωρητικότητα 10,0 kWh, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης για μέχρι και 52 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές του WLTP.

Στην περίπτωση που η X1 xDrive25e κινείται καθαρά ηλεκτρικά η ταχύτητά της δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 135 χλμ./ ώρα, ενώ αν ο οδηγός επιλέξει το πρόγραμμα AUTO eDrive η κίνηση πραγματοποιείται με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τα 90 χλμ./ ώρα. Από κει και πάνω εμπλέκεται και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Στην υβριδική λειτουργία πάντως η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι 1,7λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 μόλις 39 γραμμάρια το χιλιόμετρο -πάντα κατά WLTP.

Προκειμένου να φορτιστεί πλήρως η μπαταρία απαιτούνται σε κοινή οικιακή πρίζα 5 ώρες. Με φορτιστή 3,7 kW ο χρόνος αυτός μειώνεται στις 3,2 ώρες, ενώ με το πρόγραμμα Save Battery υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας εν κινήσει.

H BMW X1 xDrive25e ξεκινά στην καλά εξοπλισμένη βασική της έκδοση από τις 46.300 ευρώ, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι πως απαλλάσσεται από το φόρο εταιρικής χρήσης, καθώς η λιανική τιμή προ φόρων της είναι 33.216 ευρώ και σημαντικά χαμηλότερη από το θεσμοθετημένο όριο των 40.000 ευρώ. Από το φόρο εταιρικής χρήση απαλλάσσεται και η πιο πλούσια εκδοχή της με το πακέτο εξοπλισμού Business Advanced η οποία κοστολογείται 55.610 ευρώ. Εδώ η λιανική τιμή προ φόρων είναι 39.950 ευρώ.

Επίσης, για όλους τους πελάτες plug-in υβριδικών μοντέλων στο κανάλι λιανικής πώλησης της BMW παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης στο Δίκτυο «Φορτίζω» για 24 μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ