ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Michael Schumacher ψηφίστηκε ως το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία της Φόρμουλα 1

Ο Michael Schumacher ψηφίστηκε ως το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία της Φόρμουλα 1

Το www.formula1.com, το επίσημο site της Φόρμουλα 1, διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα μεταξύ των επισκεπτών του προκειμένου να προκύψει το κατά τη γνώμη τους πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Υπήρχαν συνολικά τέσσερα γκρουπ: οι πιλότοι, οι επικεφαλής των ομάδων, οι καινοτόμοι μηχανικοί και αυτοί που άλλαξαν τα δεδομένα.

Στους πιλότους ο πιο σημαντικός αναδείχθηκε με βάση τις επιλογές των επισκεπτών του formula1.com o οδηγός που μέχρι στιγμής έχει τις πιο πολλές νίκες σε Γκραν Πρι, ο Michael Schumacher, ο οποίος πήρε προτιμήθηκε έναντι των Jackie Stewart, Niki Lauda, Max Verstappen, Jack Brabham, Juan Manuel Fangio και Ayrton Senna.

Στους επικεφαλής των ομάδων ξεχώρισε ο εμβληματικός Enzo Ferrari έναντι των Frank Williams, Jean Todt, Toto Wolff, Ron Dennis, Flavio Briatore, Colin Chapman και Christian Horner.

Ο πλέον καθοριστικός για την εξέλιξη της Φόρμουλα 1 με τις τεχνολογικές τοιυ καινοτομίες ψηφίστηκε ο Gordon Murray, μπροστά από τους Patrick Head, John Cooper, John Barnard, Andy Cowell, Mauro Forghieri, M.Costin/ K.Duckworth (Cosworth), ενώ ως αυτός που άλλαξε το δεδομένα επιλέχθηκε ο Bernie Ecclestone.

Απόλυτα λογικό αποτέλεσμα μιας και ο διαμόνιος Bernie είναι αυτός που έφερε τη Φόρμουλα 1 στο σημερινό της επίπεδο τόσο από πλευράς δημοτικότητας όσο και οικονομικών δεδομένων. Πίσω του βρέθηκαν οι Ross Brawn, Max Mosley, Hermann Tilke, Dietrich Materschitz, Sid Watkins, Helmut Marko και Murray Walker.

Έτσι στα «ημιτελικά» βρέθηκαν οι Schumacher, Ferrari, Murray και Ecclestone, ως νικητές των αντίστοιχων κατηγοριών με τον «τελικό» να εξελίχθηκε σε μια μονομαχία μεταξύ του Γερμανού εφτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή και του Βρετανού πρώην αφεντικού της Φόρμουλα 1.

Τελικά ο Michael Schumacher ψηφίστηκε με σημαντική διαφορά, 61% έναντι 39% του Bernie Ecclestone, ως το πρόσωπο που επηρέασε περισσότερο την ιστορία της Φόρμουλα 1.

F1 SCHUMI 2

Αυτό ήταν το grid της ψηφοφορίας στις τέσσερις κατηγορίες που τελικά ανέδειξε νικητή το Michael Schumacher. Πηγή: www.formula1.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ