ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Mercedes E-Class Coupe και Cabriolet γίνονται υβριδικές και πιο κομψές

Οι Mercedes E-Class Coupe και Cabriolet γίνονται υβριδικές και πιο κομψές

Η Mercedes παρουσίασε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού τις ανανεωμένες εκδόσεις των πιο κλασικών εκδόσεων της E-Class. Του μοντέλου που παραδοσιακά αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της γκάμας της, ενώ τώρα μετά τη λιμουζίνα και το στέισον που προαναφέραμε το facelift επεκτείνεται και στις δίθυρες εκδόσεις του μεγάλου μοντέλου.

Τις κουπέ και κάμπριο, οι οποίες θα διαφοροποιούνται από τα υπάρχοντα μοντέλα κυρίως μέσω της ανασχεδιασμένες μάσκας και των καινούργιων φωτιστικών σωμάτων τους, που κατορθώνουν να ανανεώσουν τη συνολική εικόνα.

Στο εσωτερικό η ορατή καινοτομία είναι το καινούργιο έξυπνο τιμόνι που μεταξύ άλλων διευκολύνει την ημι- αυτόνομη οδήγηση οι λειτουργίες της οποίας έχουν επίσης αναβαθμιστεί, ενώ οι δύο διαδοχικές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα infotainment, έχουν στάνταρ διαγώνιο 10,25 ιντσών και προαιρετικά 12,3.

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση το σύνολο είναι εντυπωσιακό, ενώ από κει και πέρα υπάρχουν οι πιο πρόσφατες και εξελιγμένες γενιές τόσο του συστήματος infotainment MBUX όσο και των συστημάτων υποβοήθησης.

Όπως είχε γίνει και με στην πρεμιέρα της E-Class πριν από τρία χρόνια έτσι και τώρα στην ανανέωσή της η Mercedes παρουσιάζει και μια νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων 2.000 κυβικών. Βενζίνης και πετρελαίου, με ήπια υβριδική υποβοήθηση (ISG σύμφωνα με την ορολογία της γερμανικής εταιρείας) και δευτερεύον ηλεκτρικό κύκλωμα 48V – η συμβολή του ISG είναι 10 kW- και απόδοση που φτάνει τους 272 και τους 265 ίππους αντίστοιχα. Η τελευταία τιμή καθιστά το καινούργιο diesel της Mercedes τον πιο ισχυρό στην κατηγορία του παγκοσμίως.

Ήπια υβριδική υποβοήθηση, η οποία φτάνει μάλιστα τα 16 kW και τα 250 Nm, θα έχουν και τα εξακύλινδρα σύνολα βενζίνης, χωρίς να εξαιρείται και αυτό των 3.000 κυβικών των AMG E 53 4MATIC+ Coupe και Cabriolet, που επιπρόσθετα έχει και ηλεκτρικό turbo. Η απόδοσή του φτάνει τους 435 ίππους και τα 520 Nm, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές (0-100 χλμ./ ώρα σε 4,4 δεύτερα για την Coupe και σε 4,6 για την Cabriolet).

Φυσικά οι δίθυρες AMG E 53 διαφοροποιούνται και οπτικά, ενώ όλες οι ανανεωμένες εκδόσεις των Mercedes E-Class Coupe και Cabriolet θα είναι διαθέσιμες από το φθινόπωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ