ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Alpine Vision προλογίζει το νέο σπορ μοντέλο της Renault

H Alpine Vision προλογίζει το νέο σπορ μοντέλο της Renault

Η Alpine A110 έχει γράψει τη δική της ιστορία τόσο στους αγώνες –και τους ελληνικούς- όσο και στην κλάση των σπορ μοντέλων, ενώ είναι και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Λογικά (και αναμενόμενα) η Renault θέλει να παρουσιάσει μια σύγχρονη διάδοχό της και το αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει στην έκθεση Γενεύης δεν θα είναι το μοντέλο παραγωγής αλλά το τελευταίο μιας ενδιαφέρουσας σειράς πρωτοτύπων.

Η Alpine Vision πάντως δεν θα διαφέρει δραματικά από την Alpine που θα κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη του έτους, φιλοδοξώντας να διεκδικήσει μερίδιο από μια πανευρωπαϊκή αγορά 200.000 αυτοκινήτων, η οποία μέχρι το 2020 θα σημειώσει αύξηση 50%. Σύμφωνα με τους Γάλλους οι ομοιότητές τους θα είναι της τάξης του 80%, γεγονός που σημαίνει πως και το μοντέλο παραγωγής θα έχει πολλές οπτικές αναφορές στη διάσημη πρόγονο, την Α110.

Το διθέσιο εσωτερικό θα είναι με τη σειρά του εναρμονισμένο στο σπορ χαρακτήρα, με μπάκετ καθίσματα, ανάλογο τιμόνι και διάφορες άλλες σχετικές λεπτομέρειες, ενώ χαρακτηριστικό θα είναι το ασύμμετρο ταμπλό, στο οποίο θα ξεχωρίζει η οθόνη TFT με το μεγάλο χρονόμετρο στο κέντρο.

Renault Alpine Vision 26

Ενδιαφέρον εσωτερικό, που συνδυάζεται κλασικά και σύχρονα στοιχεία. Πηγή: Alpine

Τα όργανα είναι κλασικά, στρογγυλά, ενώ στη φαρδιά κονσόλα που διαχωρίζει το χώρο του οδηγού από αυτόν του συνοδηγού θα υπάρχουν το μπουτόν της εκκίνησης, το οποίο διαθέτει και προστατευτικό κάλυμμα, καθώς και αυτά για τις σχέσεις αλλά και τα προγράμματα του αυτόματου κιβωτίου.

Το κιβώτιο θα συνδυάζεται με έναν τετρακύλινδρο turbo, ο οποίος έχει εξελιχθεί από τη Renault Sport, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία του. Οι φήμες, που μάλλον δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, αναφέρουν πως πρόκειται για ένα σύνολο 1.800 κυβικών που βασίζεται στον turbo των 1.6 λίτρων της Nissan και για την περίσταση θα φτάνει τους 270 ίππους.

Όσο για την τιμή της νέας Alpine, αναμένεται να κυμαίνεται, στην Κεντρική Ευρώπη, από 30 έως 40 χιλιάδες ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ