ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H πιο κλασική Aston Martin του James Bond, η DB5, επιστρέφει

Αυτοκίνητο: H πιο κλασική Aston Martin του James Bond, η DB5, επιστρέφει

Η Aston Martin DB5 είναι ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα του κινηματογράφου καθώς είναι αυτό με τις περισσότερες παρουσίες δίπλα στον πιο γνωστό πράκτορα του κόσμου, τον James Bond. Το ντεμπούτο της στη σειρά έγινε το 1964 στην ταινία «Goldfinger», στην οποία ο Sean Connery υποδυόταν για δεύτερη φορά τον 007. 

Ταυτόχρονα η DB5 είναι και ένα από τα πιο κλασικά Gran Tourer, ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν περίπου 3,1 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα μπορούν να κάνουν και υπομονή -η κατασκευή απαιτεί 4.500 εργατοώρες- μπορούν να αποκτήσουν μια από τις 25 ολοκαίνουργιες, σπέσιαλ DB5 που θα κατασκευαστούν με βάση τα πρωτότυπα σχέδια. Οι οποίες ονομάζονται DB5 Continuation Model και θα αποτελούν πιστό αντίγραφο αυτής που πρωταγωνιστούσε στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου».

Τόσο πιστό που θα υπάρχουν όλα τα μυστικά όπλα που είχε στην διάθεσή του ο πράκτορας 007 για να ξεφεύγει από τους εχθρούς του, όπως είναι ο εκτοξευτήρας λαδιού και καπνού στο πίσω μέρος, τα δύο πυροβόλα μπροστά και πίσω, το σύστημα αλλαγής της πινακίδας κυκλοφορίας, το πίσω προστατευτικό από τις σφαίρες κ.λπ. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν ραντάρ, τηλέφωνο, ο βραχίονας για το εκτινασσόμενο κάθισμα συνοδηγού (το οποίο ελπίζουμε να μη λειτουργεί) και ότι άλλο διέθετε τότε η MI6.

Η αρχέτυπη DB5 παραγόταν από το 1963 έως το 1965 ως κουπέ και ως shooting brake και συνολικά είχαν κατασκευαστεί 1.059 μονάδες εκ των οποίων οι 900 ήταν κουπέ. Κινητήρας τους είναι ένας εξακύλινδρος 4.000 κυβικών, σε δύο εκδόσεις με 290 και 325 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ