ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Seat ανανεώνει και αναβαθμίζει ουσιαστικά το μεσαίο SUV της, το Ateca

Αυτοκίνητο: H Seat ανανεώνει και αναβαθμίζει ουσιαστικά το μεσαίο SUV της, το Ateca

Το Ateca είναι το μοντέλο με το οποίο η Seat μπήκε το 2016 στην κατηγορία των SUV, στην οποία σήμερα δίνει το παρόν με τρία συνολικά μοντέλα, τα Ateca, Arona και Tarraco. Σε αυτά πιστώνεται το 44% των πωλήσεών της, οπότε η ανανέωση του Ateca είναι μια σημαντική εξέλιξη προκειμένου να διατηρηθεί και ει δυνατόν να διευρυνθεί αυτό το ποσοστό.

Το ανανεωμένο Ateca λοιπόν διακρίνεται από την καινούργια του μάσκα, που ακολουθεί την σχεδιαστική εικόνα όλων των σύγχρονων Seat, σε συνδυασμό με στάνταρ LED προβολείς -LED είναι και τα πίσω φώτα- καθώς και με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, που προσθέτουν κάποια χιλιοστά στο ολικό μήκος. Σε αυτά προστίθενται οι νέας σχεδίασης ζάντες και τα καινούργια χρώματα και ολοκληρώνεται η πιο σύγχρονη εικόνα του μεσαίου SUV των Ισπανών.

Στο εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί όλο το ηλεκτρονικό υπόβαθρο, με το σύστημα infotainment να είναι αυτό της τελευταίας γενιάς του ομίλου Volkswagen και να συνδυάζεται με οθόνες 8,25 και 9,2 ιντσών. Από κει και πέρα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, ενώ πλέον ψηφιακός, με διαγώνιο 10,25 ιντσών, είναι και ο πίνακας οργάνων.

Το ανανεωμένο Arona μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, ενώ σε ό,τι αφορά τη γκάμα των κινητήρων του ο εισαγωγικός diesel των 1.600 κυβικών και των 115 ίππων αντικαταστάθηκε από ένα νέο σύνολο 2.000 κυβικών με την ίδια απόδοση.

Ο 2.0 TDI είναι διαθέσιμος και με 150 ίππους και στην εκδοχή του αυτή μπορεί να συνδυαστεί τόσο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG όσο και με τετρακίνηση.

Η τετρακίνηση και το DSG είναι στάνταρ στην κορυφαία έκδοση του Ateca, την 2.0 TSI με τους 190 ίππους, ενώ στη βάση των συνόλων βενζίνης υπάρχει ο τρικύλινδρος 1.0 TSI με 115 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο. Ενδιάμεσα υπάρχει ο 1.5 TSI με τους 150 ίππους και το σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων ACT, ο οποίος συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο DSG.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ