ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Citroen C4 είναι ενδιαφέρον σχεδιαστικά και θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

Το νέο Citroen C4 είναι ενδιαφέρον σχεδιαστικά και θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

Δύο εβδομάδες ακριβώς πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου C4 -διαδικτυακή φυσικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- η Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα αρχικά του στοιχεία.

Με το καινούργιο της μοντέλο η γαλλική εταιρεία θέλει να επανατοποθετηθεί στην κλάση των μικρών- μεσαίων hatchback με μια νέα αισθητική προσέγγιση η οποία διαθέτει αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες αλλά και κάποια στοιχεία από SUV. Όπως για παράδειγμα τη σχετικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, αλλά και τη μέχρι τώρα καλύτερη εικόνα των πλευρικών προστατευτικών που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει γνώρισμα των σύγχρονων Citroen.

Σύγχρονη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί οπτικά η μεγάλη και ελεύθερη οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ από κει και πέρα δίνεται έμφαση στην άνεση, καθώς υπάρχουν και τα δύο βασικά στοιχεία του Citroen Advanced Comfort: τα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα (Comfort seats) και η ανάρτηση με τα υδραυλικά στοπ. Στην άνεση των επιβατών θα συμβάλλουν και οι χώροι που αναμένονται ιδιαίτερα ικανοποιητική για την κατηγορία.

Πέρα από τα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου των 1.200 και 1.500 κυβικών αντίστοιχα θα υπάρχει και το e-C4, η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του νέου μικρού- μεσαίου Citroen. Αν και η γαλλική εταιρεία δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε επίσημες ανακοινώσεις θεωρούμε πως θα χρησιμοποιηθεί και εδώ το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του γαλλικού ομίλου της PSA. Το οποίο αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μια μπαταρία 50 kWh που θα εξασφαλίζει μια αυτονομία πάνω κάτω 300 χιλιομέτρων.

Περισσότερα θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ