ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η BMW M5 των έως και 625 ίππων δεν άλλαξε πολύ αλλά δείχνει ακόμα πιο δυναμική

Αυτοκίνητο: Η BMW M5 των έως και 625 ίππων δεν άλλαξε πολύ αλλά δείχνει ακόμα πιο δυναμική

Μετά την ανανέωση των κανονικών εκδόσεων της σειράς 5 της BMW το facelift και της κορυφαίας M5 ήταν απλά θέμα χρόνου. Έτσι λοιπόν η κορυφαία σπορ λιμουζίνα της εταιρείας του Μονάχου έχει αλλάξει αλλά λίγο, έχοντας αποκτήσει νέους προφυλακτήρες και φώτα.

Η επιτυχία των σχεδιαστών της έγκειται στο ότι παρά της μικρής έκτασης επεμβάσεις κατορθώνει να δείχνει πιο φαρδιά και ακόμα πιο δυναμική, στοιχείο που ήταν βέβαια και το ζητούμενο. Όσο για το εσωτερικό της οι αλλαγές που έχουν γίνει εστιάζουν κυρίως στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών της συστημάτων. Έτσι και μεταξύ άλλων το σύστημα infotainment -η οθόνη του στο κέντρο του ταμπλό φτάνει μέχρι και τις 12,3 ίντσες- υποστηρίζει πλέον και Android Auto, ενώ αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης.

Ο κινητήρας, ο V8 των 4.400 κυβικών με τα δύο turbo, συνεχίζει ως είχε, αποδίδοντας 600 ίππους στη στάνταρ εκδοχή του και 625 στην Competition, που πλέον ξεχωρίζει και από τους μαύρους εξωτερικούς της καθρέφτες.

Οι επιδόσεις είναι φυσικά εξαιρετικές, μιας και το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 και σε 3,3 δεύτερα για τις M5 και M5 Competition αντίστοιχα. Οι οποίες σε 11,1 και 10,8 δεύτερα έχουν φτάσει από στάση τα 200 χλμ./ ώρα.

Αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση, με διαφορετικές ρυθμίσεις αλλά και με τη χρήση των ενεργών αμορτισέρ της M8 Grand Coupe. Εδώ ο στόχος ήταν η M5 να γίνει πιο άνετη στην καθημερινή χρήση -η Competition είναι χαμηλωμένη κατά 7,0 χιλιοστά- αλλά και πιο εύκολα ελεγχόμενη στο όριο.

Στη χώρα μας η προηγούμενη πλέον εκδοχή της M5 ξεκινούσε από τις 174.850 ευρώ και κάπου εκεί θα είναι και η τιμή εκκίνησης για την ανανεωμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ