ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford ανανεώνει ριζικά το μεσαίο της SUV, το Kuga, σε όλους τους τομείς

Η Ford ανανεώνει ριζικά το μεσαίο της SUV, το Kuga, σε όλους τους τομείς

H πιο πρόσφατη εκδοχή του μεσαίου, για την Ευρώπη, SUV της Ford, του Kuga, που έκανε καταρχήν την εμφάνισή της στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, δεν είναι ένα καινούργιο μοντέλο. Από την άλλη ξεπερνά σαφώς τα επίπεδα μιας κλασικής, προγραμματισμένης ανανέωσης όταν έχει συμπληρωθεί ο μισός κύκλος ζωής.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν το Kuga συνεχίζει βασιζόμενο στο ίδιο πλαίσιο και με τις ίδιες εξωτερικές διαστασεις και χώρους, αλλά με πολλές και σημαντικές αλλαγές. Αισθητικά έχει προσαρμοστεί τόσο στην εικόνα των σύγχρονων Ford όσο και σε αυτήν -όχι σε ποσοστό 100%- του alter ego του στις ΗΠΑ, του Escape. Έτσι διαθέτει πλέον τη χαρακτηριστική, αλά Aston Martin μάσκα που εδώ ίσως και λόγω όγκου δεν είναι τόσο εμφατική, καθώς και μια μεγάλη εισαγωγή αέρα χαμηλά στο προφυλακτήρα.

Την εικόνα του εμπρός του μέρους συμπληρώνουν οι σχεδιαστικά πιο ενδιαφέροντες προβολείς, οι οποίοι ενσωματώνουν και LED φώτα ημέρας, ενώ οι διαφοροποιήσεις είναι σαφώς πιο διακριτικές στο πίσω μέρος και το προφίλ.

Αντίθετα μεγάλες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό του Kuga, καθώς η υιοθέτηση του νέου συστήματος infotainment SYNC 3 συνδυάστηκε με μια σημαντική αναμόρφωση του ταμπλό. Έτσι πλέον καταργήθηκαν τα πολλά κουμπιά και οι διακόπτες στην κονσόλα που σχεδιαστικά είναι ξεπερασμένα, το στυλ έγινε πιο minimal και ο χειρισμός τόσο του συστήματος κλιματισμού όσο και του ηχοσυστήματος πιο απλός, ενώ η έγχρωμη οθόνη στο κέντρο και μεγάλωσε και μετακινήθηκε πιο χαμηλά.

FORD KUGA 2016 10

Το εσωτερικό έγινε πιο minimal και σύγχρονο, καθώς διαθέτει και νέο σύστημα infotainment. Πηγή: Ford

Ταυτόχρονα οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της εταιρείας αντικατέστησαν το συμβατικό χειρόφρενο με ένα ηλεκτρικό, που τους έδωσε και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν επιπλέον χώρο για μικρο- αντικείμενα στην κεντρική κονσόλα. Φυσικά πέρα από το SYNC 3 το ανανεωμένο Kuga μπορεί να εξοπλιστεί και όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες η σημαντική και για την Ελλάδα εξέλιξη είναι η προσθήκη του νέου τετρακύλινδρου diesel των 1.500 κυβικών και των 120 ίππων στη βάση της γκάμας, ο οποίος σύμφωνα με τις επίσημες τιμές που ανακοινώνει η Ford είναι και ιδιαίτερα οικονομικός (μέση κατανάλωση 4,4 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα). Από κει και πάνω έχουν διατηρηθεί οι δύο εκδοχές, με 150 και 182 ίππους του 2.0 TDCi. Ανάλογη διαμόρφωση, με 120, 150 και 182 ίππους υπάρχει και στους διαθέσιμους κινητήρες βενζίνης, ενώ όλοι είναι εκδόσεις του 1.500 EcoBoost.

Το σημαντικά ανανεωμένο και αναβαθμισμένο Ford Kuga θα παρουσιαστεί όπως είπαμε στη Γενεύη, θα μπορεί να το παραγγείλει κανείς από το καλοκαίρι, ενώ τα πρώτα θα παραδοθούν στις αρχές του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ