ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H λιμουζίνα της VW, το Arteon, ανανεώθηκε και απέκτησε και κομψή έκδοση Shooting Brake

Αυτοκίνητο: H λιμουζίνα της VW, το Arteon, ανανεώθηκε και απέκτησε και κομψή έκδοση Shooting Brake

To Arteon είναι η κορυφαία λιμουζίνα της VW και κλείνοντας περίπου τρία χρόνια παρουσίας ανανεώθηκε τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά. Ταυτόχρονα η γερμανική εταιρεία διεύρυνε την έκδοσή της και με μια έκδοση στέισον.

Την οποία ονομάζει Shooting Brake, ενδεικτικό για το ότι δεν δίνεται έμφαση στις δυνατότητες μεταφοράς αποσκευών -η διαφορά από την τετράθυρη έκδοση είναι μόλις 2 λίτρα στην πενταθέσια διάταξη (565 έναντι 563) και 75 στη διθέσια (1632 έναντι 1.557)- αλλά στην κομψή και lifestyle εμφάνιση. Το τελευταίο είναι κάτι που επιτυγχάνεται με την ωραία ενσωμάτωση του επιπλέον πίσω όγκου, ενώ οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο εκδόσεων αμαξωμάτων ξεκινούν από τη μεσαία κολώνα και προς τα πίσω.

Έτσι και στο Shooting Brake υπάρχει η ανανεωμένη μάσκα με τη φωτεινή ρίγα που καλύπτει όλο της το πλάτος και τις μεγάλες δόσεις χρωμίου. Ταυτόχρονα έχουν μεγαλώσει και οι εισαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό οι διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες και το βάρος δόθηκε τόσο στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών των συστημάτων infotainment και υποβοήθησης καθώς και στην υιοθέτηση κάποιων στοιχείων από το καινούργιο Golf. Όπως είναι για παράδειγμα οι συρόμενοι διακόπτες αφής για τις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού. Επίσης ο εξοπλισμός μπορεί πλέον να περιλαμβάνει και ένα premium ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Καινούργιες στη γκάμα του Arteon είναι η στάνταρ τετρακίνητη έκδοση R με τους 320 ίππους από 2.000 κυβικά και η υβριδική eHybrid. Στην τελευταία βρίσκει εφαρμογή το στάνταρ plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης του ομίλου Volkswagen με τον 1.4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση εδώ φτάνει τους 218 ίππους και η ηλεκτρική αυτονομία τα 50 χιλιόμετρα. Καινούργια προσθήκη είναι και αυτή του κινητήρα πετρελαίου 2.0 TDI με τους 190 ίππων και το Twin Dosing (διπλός ψεκασμός του προσθέτου AdBlue).

Η διάθεση των ανανεωμένων VW Arteon και Arteon Shooting Brake θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ