ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Mansory όχι μόνο μετέτρεψε το Ford GT αλλά το ονόμασε και Le Mansory

Αυτοκίνητο: H Mansory όχι μόνο μετέτρεψε το Ford GT αλλά το ονόμασε και Le Mansory

H Ford είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε σχέση με το super car της, το GT. Όχι μόνο επιλέγει όσο μπορεί πιο σχολαστικά και προσεκτικά τους ανθρώπους που θα το αποκτήσουν αλλά βάζει και συγκεκριμένους όρους για το πόσο χρόνο θα το έχουν οπωσδήποτε στην κατοχή τους.

Έτσι λοιπόν στην αμερικανική πολυεθνική δεν θα πρέπει να είναι και ιδιαίτερα χαρούμενοι με την κίνηση της γνωστής εταιρείας βελτιώσεων Mansory να δώσει το δικό της τόνο στο υπερ- αυτοκίνητό τους. Πόσο μάλλον να το ονομάσει και Le Mansory -εμπνευσμένο προφανώς από το LaFerrari.

To Le Mansory λοιπόν σε σχέση με το στάνταρ Ford GΤ και λόγω του νέου κιτ αμαξώματος από ανθρακόνημα είναι 50 χιλιοστά πιο φαρδύ, ενώ από κει και πέρα υπάρχει και ένα νέο εμπρός μέρος με άλλους προβολείς και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.

Το εσωτερικό αποστασιοποιείται από το μάλλον σπαρτιατικό του στάνταρ GT χάρη στην εκτεταμένη χρήση στοιχείων από ανθρακόνημα και αλκαντάρα, που καλύπτει ακόμα και τα πολύ φαρδιά μαρσπιέ, όπου αναγράφεται φαρδύ πλατύ το Le Mansory.

Φυσικά και ο κινητήρας δέχτηκε τις περιποιήσεις των μηχανικών της Mansory και έτσι ο EcoBoost V6 των 3.500 κυβικών ανέβηκε από τους 655 ίππους στους 710. Μαζί τους ανέβηκε και η τελική ταχύτητα στα 354 χλμ./ ώρα (από 347 χλμ./ ώρα), ενώ η αύξηση της ισχύος συνοδεύεται φυσικά και από αλλαγές στην ανάρτηση, αλλά και στους τροχούς που εδώ είναι ακόμα πιο μεγάλοι.

Το Ford GT Le Mansory θα κατασκευαστεί σε μόλις τρία αντίτυπα και αυτό γιατί σύμφωνα με την εταιρεία βελτιώσεων αποτελεί μια αναφορά στην θρυλική νίκη της Ford στο Le Mans του 1966 όταν τρία GT40 είχαν κάνει το 1-2-3.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ