ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο τζιπ της Maserati λέγεται Levante

Το πρώτο τζιπ της Maserati λέγεται Levante

Τα χρονοδιαγράμματα δεν είναι το φόρτε των Ιταλών γενικά και της Maserati ειδικά. Η οποία έχει μεν διακρίνει εδώ και χρόνια τη δημοτικότητα των SUV και την ανάγκη παρουσίας σε αυτήν την όλο και πιο σημαντική κατηγορία για όλους ανεξαιρέτως τους κατασκευαστές, αλλα μόλις τώρα και έπειτα από πολλές αναγγελίες και ακόμα περισσότερες αναβολές, θα παρουσιάσει το δικό της τζιπ.

Το πρώτο στην ιστορία της, το οποίο θα ονομάζεται Levante και φυσικά θα δώσει το παρόν στην έκθεση της Γενεύης. Με μια εμφάνιση η οποία προσδιορίζεται από τη χαρακτηριστική μάσκα των άλλων σύγχρονων Maserati, κυρίως της Ghibli και της Quattroporte, σε συνδυασμό με στενούς προβολείς και μεγάλο καπό. Aπό το προφίλ δεν λείπουν οι τρεις χαρακτηριστικές, σα βράγχια, εισαγωγές αέρα στα εμπρός φτερά, ενώ η εταιρεία με το βαρύ όνομα και τη μεγάλη παράδοση στα σπορ μοντέλα δεν έχει ανακοινώσει, μέχρι στιγμής, περισσότερες λεπτομέρειες.

Το βέβαιο είναι πως έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά στοιχεία από το Jeep Grand Cherokee -η Jeep, όπως και η Maserati ανήκουν στον όμιλο της FCA (Fiat Chrysler Automobiles)- και ότι για λόγους βάρους το αμάξωμα θα είναι από αλουμίνιο. Το παρόν θα δίνει μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πνευματική ανάρτηση καθώς και το σύστημα τετρακίνησης Q4, ενώ το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων είναι ειδικά μελετημένο για τη Levante.

Οι κινητήρες με τους οποίους θα συνδυάζεται είναι δύο εξακύλινδροι σε V βενζίνης 3.000 κυβικών -κινούν ήδη τις Ghibli και Quattroporte- με 350 και 430 ίππους, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε 6,3 και 5,2 δεύτερα αντίστοιχα, καθώς και ένας πετρελαιοκινητήρας. Επίσης V6, επίσης 3.000 κυβικών, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε εκδοχές με 250, 275 και 340 ίππους. Στην πορεία υπάρχει περίπτωση να προστεθεί ο υπερ- τροφοδοτούμενος V8 των 3.800 κυβικών της μάρκας, που μπορεί να φτάνει και τα 560 άλογα, ενώ είναι βέβαιο πως θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Η διάρθρωση της γκάμας των κινητήρων κάνεις σαφές πως οι άνθρωποι της Maserati θεωρούν ως άμεσο ανταγωνιστή της Levante, η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στο Mirafiori, την Porsche Cayenne και κατά δεύτερο λόγο την επίσης καινούργια Jaguar F-Pace, καθώς και όλα τα SUV πολυτελείας και υπερ- πολυτελείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ