ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πιο δυνατό SUV του κόσμου δεν είναι αυτό που νομίζετε αλλά το Dodge Durango SRT Hellcat

Το πιο δυνατό SUV του κόσμου δεν είναι αυτό που νομίζετε αλλά το Dodge Durango SRT Hellcat

Αν σκεφτεί κανείς ποιο θα μπορούσε να είναι το πιο δυνατό SUV που θα μπορούσε να αγοράσει κανείς τότε το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι η Lamborghini Urus, με τους 650 ίππους της.

Κι όμως υπάρχει ένα SUV που δεν έχει τόσο βαρύ όνομα αλλά 10% μεγαλύτερη ισχύ από την εμβληματική Lamborghini. Πρόκειται για την έκδοση SRT Hellcat του Dodge Durango, που θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του νέου έτους.

Το κορυφαίο Durango -όλες η γκάμα του ανανεώθηκε πρόσφατα- κινείται από τον Ηemi V8 των 6.200 κυβικών, ο οποίος με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή φτάνει εδώ τους 720 ίππους και τα 875 Nm. Συνδυάζεται στάνταρ με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και φυσικά εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις: 0-96 χλμ./ ώρα (0-60 μίλια την ώρα), σε μόλις 3,5 δεύτερα, το κλασικό για τους Αμερικανούς ¼ του μιλίου έχει ολοκληρωθεί σε 11,5 δεύτερα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 290 χλμ./ ώρα.

Σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις το Durango SRT Hellcat έχει αναβαθμισμένη ανάρτηση και φρένα, καθώς και οπτικές διαφοροποιήσεις που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις πιο απλές και πιο αδύναμες εκδόσεις. Διαφοροποιήσεις όπως η μάσκα που ακολουθεί το στυλ αυτής του Charger. Ταυτόχρονα το εσωτερικό είναι πολυτελές και πλήρως εξοπλισμένο και με μια οθόνη 10,1 ιντσών που είναι η μεγαλύτερη της κατηγορίας.

Η τιμή του πιο ισχυρού SUV στον κόσμο θα ξεκινά πάνω κάτω από τις 83.000 δολάρια, περίπου τα μισά σε σχέση με τη Lamborghini Urus.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ