ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Citroen C3 Aircross αποτελεί μια δεδομένη, υψηλή αξία στην κατηγορία των μικρών SUV

To Citroen C3 Aircross αποτελεί μια δεδομένη, υψηλή αξία στην κατηγορία των μικρών SUV

Τα μικρά SUV βρίσκονται σε μια ανοδική πορεία από πλευράς δημοτικότητας, αλλά και από πλευράς νέων μοντέλων που κάνουν την εμφάνισή τους και πρέπει να πείσουν για τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους.

Σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον το Citroen C3 Aircross SUV αποτελεί μια δεδομένη αξία και είναι ήδη καθιερωμένο. Φυσικά αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, καθώς το SUV της Citroen πρωτοπορεί σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Έντονος χαρακτήρας με τονισμένα off road στοιχεία

Το βέβαιο είναι πως το C3 Aircross δεν περνά απαρατήρητο, από όποια πλευρά του και αν το δεις. Η μάσκα του, με τους διπλούς προβολείς, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και το αυξημένο της ύψος που τονίζει τον off road προσανατολισμό του είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την SUV διάσταση τονίζουν και τα προστατευτικά των φτερών, μαζί με το αυξημένο ύψος του αμαξώματος και τη μεγάλη απόσταση των 17,8 εκατοστών από το έδαφος, αλλά και τις ποδιές στους προφυλακτήρες, ενώ εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το πίσω μέρος με τους ισχυρούς «ώμους».

Το C3 Aircross μπορεί να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό με την επιλογή της διχρωμίας του αμαξώματός του που ενισχύει ακόμα πιο πολύ και το νεανικό του στυλ και χαρακτήρα. Συνολικά υπάρχουν 90 διαφορετικοί συνδυασμοί για το εξωτερικό του, αριθμός που το τοποθετεί στην κορυφή των δυνατοτήτων εξατομίκευσης ανεξαρτήτως κατηγορίας.

CITROEN C3 AIRCROSS 26a

Μοντέρνο, νεανικό εσωτερικό με μεγάλους άνετους χώρους

Η σύγχρονη σχεδίαση, τα προσεγμένα υλικά, οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί και η μελετημένη εργονομία είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν το εσωτερικό του C3 Aircross. Που έχει σαν επίκεντρο τη μεγάλη οθόνη στο κέντρο του, από την οποία ελέγχονται σχεδόν τα πάντα. Φυσικά δεν λείπουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones -MirroLink, Apple CarPlay, Android Auto- ούτε η δυνατότητα ασύρματης φόρτισής τους, εφόσον και η συσκευή υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία.

H έμφαση που έχει δώσει η Citroen στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του μικρού της SUV γίνεται εμφανής και από τη δυνατότητα εξοπλισμού του ακόμα και με Head Up Display (HUD), στοιχείο που δεν το συναντάς συχνά στην συγκεκριμένη κατηγορία. Παράλληλα υπάρχει μια πληθώρα στάνταρ συστημάτων υποβοήθησης, όπως είναι τα AFIL (Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας), Speed Limit Information (Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας), Intelligent Speed Adaptation (Έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας) και Coffee Break Alert (Σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού).

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το Park Assist που καθιστά το παρκάρισμα πανεύκολο και απαλλάσσει τον οδηγό από μια αγχωτική διαδικασία καθώς και για την κάμερα αναστροφής με τη λειτουργία Top Rear Vision που παρέχει μια εικόνα 180 μοιρών πίσω από το αυτοκίνητο.

CITROEN C3 AIRCROSS 29

Σε ότι αφορά τους χώρους το C3 Aircross είναι από τα πιο άνετα αυτοκίνητα της κατηγορίας, καθώς και οι πέντε επιβάτες του θα ταξιδέψουν χωρίς να κουραστούν ακόμα και για πολλά χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα πρακτικό, μιας και τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα και μετακινούνται κατά το διαμήκη άξονα προκειμένου να αυξάνεται είτε ο χώρος αποσκευών είτε αυτός για όσους κάθονται πίσω και το εσωτερικό του να προσαρμόζεται καλύτερα στις εκάστοτε μεταφορικές ανάγκες.

Έτσι στην πενταθέσια διάταξη η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα πολύ καλά 420 λίτρα για να φτάσει στα εντυπωσιακά 520 λίτρα, ενώ αν αναδιπλωθεί η πλάτη του πίσω καθίσματος, κάτι που γίνεται ασύμμετρα σε αναλογία 60:40, τα λίτρα γίνονται 1.289. Έξυπνη λεπτομέρεια: το κινούμενο δάπεδο διπλού ύψους του πορτμπαγκάζ που εξασφαλίζει ένα τελείως επίπεδο δάπεδο με διπλωμένες τις πλάτες του πίσω καθίσματος.

Στην πρακτικότητα συμβάλλει και η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού που επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων συνολικού μήκους μέχρι και 2,4ο μέτρων, καθώς και οι πολλές θήκες και θέσεις για μικρο- αντικείμενα.

Η άνεση γράφεται με κεφαλαία

Το C3 Aircross είναι κορυφαίο και σε ότι αφορά το επίπεδο άνεσης που παρέχει σε όλους τους επιβάτες του, χάρη στο πρόγραμμα CITROEN ADVANCED COMFORT, αλλά και στην ενσωμάτωση στο χαρακτήρα του του DNA της μάρκας στο συγκεκριμένο τομέα.

Στο εσωτερικό δεν ακούγονται θόρυβοι και κραδασμοί, η ανάρτηση απορροφά τα πάντα πριν καν αυτά φτάσουν στους επιβάτες, το άπλετο φως μαζί με αρμονικό περιβάλλον δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ψυχικής ηρεμίας, ενώ οι έξυπνες τεχνολογίες εξασφαλίζουν έναν απόλυτα ποιοτικό χρόνο μετακίνησης. Σε συνδυασμό βέβαια και με την άριστη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων που προαναφέραμε.

CITROEN C3 AIRCROSS 18

Ευχάριστο και ασφαλές σε όλα τα οδοστρώματα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες

Το C3 Aircross ως γνήσιο Citroen δεν είναι μόνο εξαιρετικό από πλευράς άνεσης. Οι πολύ σωστά μελετημένες ρυθμίσεις της ανάρτησης του εξασφαλίζουν ιδιαίτερα καλά δυναμικά χαρακτηριστικά και το καθιστούν ιδιαίτερα προβλέψιμο και ασφαλές -σε αυτό συμβάλλουν και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά τους συστήματα που αποτελούν επιπλέον δικλείδες ασφαλείας. Ταυτόχρονα είναι ευχάριστο και συμμετοχικό, ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος του επιτρέπει να φτάσει πολύ πιο μακριά από ότι νομίζει αρχικά κανείς.

Ειδικά δε με τη συνδρομή του Grip Control, του high tech συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης, που κατανέμει ιδανικά τη ροπή στους εμπρός τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες. Με τη βοήθεια του περιστροφικού του διακόπτη ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε προγραμμάτων λειτουργίας, των STANDARD, ΑΜΜΟΣ, ΟΛΙΣΘΗΡΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΧΙΟΝΙ και ESP OFF.

Κινητήρες υψηλής τεχνολογίες με υψηλή απόδοση και μικρή κατανάλωση

Η γκάμα των κινητήρων του C3 Aircross είναι από τις πιο μεγάλες της κατηγορίας και έτσι ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Το εισαγωγικό σύνολο βενζίνης είναι ο turbo PureTech 110 των 1.200 κυβικών και των 110 ίππων, ενώ ακολουθεί ο ισχυρότερος PureTech 130 με 130 ίππους, πάντα από 1.200 κυβικά. Και οι δύο ξεχωρίζουν για την ελαστικότητά τους από χαμηλά και ο πιο ισχυρός και για τις πολύ καλές επιδόσεις που εξασφαλίζει σε συνδυασμό με τη χαμηλή τους κατανάλωση σε αμόλυβδη.

CITROEN C3 AIRCROSS 31

Ιδιαίτερα οικονομικά είναι και τα σύνολα πετρελαίου, οι BlueHDi 100 και 120, που διαθέτουν και ιδιαίτερα εξελιγμένη αντιρρυπαντική τεχνολογία.

Τα πιο ισχυρά σύνολα, τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου, ο 1.2 PureTech 130 και ο 1.5 BlueHDi 120 μπορούν να συνδυαστούν και με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο EAT6, που κάνει την οδήγηση, τόσο μέσα στην πόλη όσο και έξω από αυτήν ακόμα πιο άνετη και ξεκούραστη.

Το Citroen C3 Aircross αποτελεί την εγνωσμένη αξία της κατηγορίας των B-SUV και είναι διαθέσιμο με πέντε επίπεδα εξοπλισμού, τα Flair, Feel, iTouch, C-Series, Shine και τιμές που ξεκινούν από τις 16.300 ευρώ –συνδυάζοντας και ειδικές τιμές και άτοκη χρηματοδότηση και 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, με το νέο πρόγραμμα Citroen Hot Days.