ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes A-Class: O ηγέτης της κατηγορίας!

Mercedes A-Class: O ηγέτης της κατηγορίας!

Πώς αποτυπώνεται η επιτυχία ενός μοντέλου σαν την A-Class; Ένας καλός τρόπος είναι να ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά γύρω του, ενώ η συχνότητα με την οποία την βλέπει δείχνει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείχνει και το ελληνικό κοινό στην A-Class!

Μια προτίμηση που επιβεβαιώνεται και με από τα επίσημα νούμερα των πωλήσεων: το 2019 η A-Class ήταν το απόλυτα best seller της παραδοσιακά πολύ δύσκολης και ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας C, με μερίδιο αγοράς σχεδόν 12,6 που την έφερε μπροστά όχι μόνο από τα premium αλλά και από τα πιο προσιτά μοντέλα της μικρής- μεσαίας κατηγορίας.

Το 2020 ξεκίνησε το ίδιο καλά, μιας και τους πρώτους πέντε μήνες το 15,19% των αγοραστών αυτοκινήτων της κατηγορίας C επέλεξαν την έκδοση της A-Class που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Φυσικά η πολύ μεγάλη δημοτικότητα της Mercedes A-Class κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, μιας και το εισαγωγικό μοντέλο της Mercedes ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς.

Στιλ και τεχνολογία

Η μεγάλη επιτυχία της A-Class λοιπόν και ο αδιαμφισβήτητος ηγετικός της ρόλος στην premium κατηγορία οφείλεται ως ένα μεγάλο βαθμό στην πρωτοποριακή τεχνολογία του MBUX. Πρακτικά με αυτό το προηγμένο διαδραστικό σύνολο η Mercedes επαναπροσδιόρισε τη σχεδίαση του εσωτερικού γενικά και του ταμπλό ειδικά κάθε σύγχρονου αυτοκινήτου. Και αναφερόμαστε ειδικά στο ταμπλό καθώς είναι το απόλυτο high light της κατηγορίας, Χάρη στο εντυπωσιακό ενιαίο σύνολο που δημιουργούν οι δύο διαδοχικές οθόνες, ειδικά αν έχει για κάθε μια επιλεγεί η μεγαλύτερη διαθέσιμη διαγώνιος των 10,25 ιντσών.

Πέρα όμως από το σύνολο των δύο οθονών η A-Class διαθέτει ακόμα ένα πρωτοποριακό και εντυπωσιακό στοιχείο: το κορυφαίο σύστημα infotainment MBUX με την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να αναπτύσσει και να βελτιώνει την καθημερινή συμβίωση με τον οδηγό και τους επιβάτες και τη μοναδική ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τις φωνητικές εντολές.

MERCEDES A CLASS 65

Φυσικά τα πάντα στο εσωτερικό της A-Class είναι μελετημένα, με άριστη εργονομία, προκειμένου τα πάντα να γίνονται εύκολα και άνετα. Και μα ασφάλεια και αυτό είναι κάτι που εξασφαλίζει το πολύ καλό μενού και η ευκολία της οθόνης αφής του συστήματος infotainment, καθώς και τα κουμπιά με τη διαισθητική ρύθμιση στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Ταυτόχρονα το εσωτερικό διαθέτει κορυφαία ποιότητα κατασκευής, πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και στοιχεία όπως ο ατμοσφαιρικός φωτισμός που δημιουργού ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον. Στο οποίο βέβαια συμβάλλουν και οι πολύ καλοί χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Μιλώντας με αριθμούς το μήκος των 4,41 μέτρων της A-Class εξασφαλίζει την ευελιξία που διευκολύνει τις μετακινήσεις μέσα στην πόλης και την ευρυχωρία για άνετες μετακινήσεις. Όσο για το πορτμπαγκάζ τα 370 λίτρα του είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

High tech και οικονομικοί κινητήρες και έκδοση PHEV

Η A-Class, απόλυτα προσαρμοσμένη στην παράδοση της Mercedes που χαρακτηρίζεται από την υψηλή τεχνολογία και την αξιοπιστία των κινητήρων της, κινείται από ιδιαίτερα εξελιγμένα turbo σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Οι A 160, A 180 και A 200 έχουν κάτω από το χαρακτηριστικά μεγάλο καπό τους, που κολακεύει το δυναμικό τουςς χαρακτήρα, τετρακύλινδρους βενζίνης 1.332 κυβικών με απόδοση 109, 136 και 163 ίππων αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι A 220 και A 250 των 1.991 κ.εκ. και 190 και 224 ίππους, αντίστοιχα που συνδυάζονται και με την τετρακίνηση 4ΜΑΤΙC.

MERCEDES A CLASS 49

Η γκάμα των diesel ξεκινά με τις Α 160 d και Α 180 d των 1.461 κυβικών με τους 95 και τους 116 ίππους αντίστοιχα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και συνεχίζει με τις Α 200 d και Α 220 d στις οποίες ο δίλιτρος diesel αποδίδει 150 και 190 ίππους και συνδυάζεται και με τετρακίνηση.

Στην κορυφή τοποθετούνται οι AMG. Πιο συγκεκριμένα, οι AMG A 35 των 306 ίππων και οι AMG Α 45 και Α 45 S με 387 και 421 ίππους, αντίστοιχα, ενώ η τελευταία προσθήκη είναι η plug-in υβριδική Α 250 e. Εδώ ο κινητήρας βενζίνης των 1.332 κυβικών σε έκδοση 160 ίππων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων. Συνδυαστικά και οι δύο αποδίδουν 218 ίππους, έχουν να επιδείξουν εκπομπές CO2 μόλις 32 γραμμαρίων το χιλιόμετρο και δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης που εξασφαλίζει η μπαταρία των 15,6 kWh από 70 έως και 76 χιλιόμετρα.

MERCEDES A CLASS 58a

Κορυφαία άνεση και ασφάλεια

Η A-Class μπορεί να είναι το είναι το εισαγωγικό μοντέλο αλλά διαθέτει όλη την ομπρέλα τεχνολογιών του Intelligent Drive. Έτσι έξυπνα συστήματα υποβοήθησης ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την πορεία της προκειμένου να παραμένει στη λωρίδα κυκλοφορίας της, η κάμερα οπισθοπορείας και το πακέτο περιμετρικού ελέγχου μετατρέπουν το παρκάρισμα σε παιχνίδι, ενώ οι προβολείς Multibeam LED κάνουν τη νύχτα ημέρα. Στα τυφλά σημεία ο οδηγός προειδοποιείται οπτικοακουστικά για να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ το Distronic τον ξεκουράζει στις μονότονες διαδρομές ή στο μποτιλιάρισμα. Παράλληλα το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης σκανάρει συνεχώς ότι συμβαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο και αν χρειαστεί επεμβαίνει αυτόνομα στα φρένα.

Ποτέ άλλοτε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας C δεν προσέφερε όσα η Α-Class, η οποία είναι είναι άμεσα διαθέσιμη με προνομιακό επιτόκιο, χαμηλή μηνιαία δόση και ασυναγώνιστες υπηρεσίες συντήρησης και εγγύησης. Με προσφορές απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες, τα χρηματοδοτικά προγράμματα «Mercedes-Benz Financial» σας εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία. Περισσότερα μπορείτε να ανακαλύψετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

MERCEDES A CLASS 64a