ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Mini John Cooper Works της Manhart έχει 350 ίππους και είναι πύραυλος τσέπης

To Mini John Cooper Works της Manhart έχει 350 ίππους και είναι πύραυλος τσέπης

To Mini John Cooper Works είναι και στη στάνταρ εκδοχή του ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, χρησιμοποιώντας μιας έκφραση κλισέ και ως φονέας γιγάντων.

Επειδή όμως πάντα υπάρχει η ζήτηση για κάτι παραπάνω η εταιρεία βελτιώσεων Manhart διαθέτει το GP3 F350. Στο οποίο οι μηχανικοί της έχουν επέμβει στην κεντρική του μονάδα του τετρακύλινδρου turbo των 2.000 κυβικών -την προγραμμάτισαν εκ νέου- με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με κάποιες επιπλέον αλλαγές, η απόδοση να έχει περάσει από τους 306 ίππους και τα 450 Nm στους 355 ίππους και τα 530 Nm.

Το πόσο διαφοροποιούνται οι επιδόσεις δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά είναι βέβαιο πως το JCW της Manhart θα είναι ακόμα πιο γρήγορο από το στάνταρ, που ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ ώρα σε εντυπωσιακά 5,2 δεύτερα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 265 χλμ./ ώρα.

Οι επεμβάσεις στον κινητήρα συνδυάζονται και με βελτιώσεις στην ανάρτηση, οι οποίες περιλαμβάνουν και τη μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά μπροστά και κατά 15 πίσω, ενώ οι μαύρες ζάντες έχουν διάμετρο 19 ιντσών.

Οπτικά το Manhart GP3 F350 ξεχωρίζει από τη μεγάλη πίσω αεροτομή στο πάνω μέρος της τρίτης πόρτας καθώς από τις χρυσές λεπτομέρειες, ενώ η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη.

Πάντως η εταιρεία βελτιώσεων έχει ανακοινώσει και μια ακόμα αναβάθμιση με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος και με περισσότερες επεμβάσεις στον κινητήρα για ακόμα περισσότερους ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ