ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Mercedes S-Class θα έχει τους πρώτους μετωπικούς αερόσακους για τους πίσω επιβάτες

Η νέα Mercedes S-Class θα έχει τους πρώτους μετωπικούς αερόσακους για τους πίσω επιβάτες

Κάθε νέα γενιά της ναυαρχίδας της Mercedes, της S-Class, συνδυάζεται με καινοτομίες, είτε αυτές αφορούν την ασφάλεια, είτε τη διασύνδεση και την άνεση.

Η καινούργια, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου, δεν θα αποτελεί φυσικά την εξαίρεση και έτσι, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει τους πρώτους μετωπικούς αερόσακους για τους πίσω επιβάτες. Οι οποίοι θα ενεργοποιούνται φυσικά σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης προκειμένου να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία.

Οι αερόσακοι αυτοί θα βρίσκονται στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων και όπως λένε και οι μηχανικοί της Mercedes οι παράμετροι της λειτουργίας τους θα είναι διαφορετικές από τους εμπρός. Όπως διαφορετικό θα είναι και το σχήμα τους, που θα παραπέμπει στο γράμμα «U» και θα θυμίζει γάντι του μπέιζμπολ.

Ταυτόχρονα οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας ανέφεραν πως η λειτουργία τους θα προσαρμόζεται στην παρουσία παιδικών καθισμάτων, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμισμένες θα είναι και οι λειτουργίες Pre-Safe. Έτσι όταν αναγνωριστεί από τα ραντάρ πιθανότατα πλευρικής σύγκρουσης ενεργοποιούνται οι πλευρικοί αερόσακοι προκειμένου οι επιβάτες να αναγκαστούν να μετακινηθούν προς το μέσο του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα η ενεργητική ανάρτηση αυξάνει την απόσταση από το έδαφος προκειμένου η σύγκρουση να απορροφηθεί από την πιο σκληρή δομή του πλαισίου της νέας Mercedes S-Class.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ