ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Tesla επίσημα στην Ελλάδα, με τις τιμές των μοντέλων της να ξεκινούν από τις 46.990 ευρώ

Η Tesla επίσημα στην Ελλάδα, με τις τιμές των μοντέλων της να ξεκινούν από τις 46.990 ευρώ

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επισημοποίηση των κρατικών επιδοτήσεων και κινήτρων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας η αμερικάνικη Tesla, από τις πρωτοπόρες εταιρείες στην ηλεκτροκίνηση παγκοσμίως, ενεργοποίησε το διαδικτυακό της design studio για την Ελλάδα.

Έτσι όσοι ενδιαφέρονται για ένα Model 3, ένα Model S ή ένα Model X μπορούν να το διαμορφώσουν και να το παραγγείλουν.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2020, ενώ το πιο προσιτό μοντέλο της μάρκα είναι το Model 3 Standard Range Plus, με κίνηση στους πίσω τροχούς, αυτονομία 409 χιλιομέτρων και τιμή που χωρίς την αντίστοιχη επιδότηση του κινούμαι ηλεκτρικά ξεκινά από τις 46.990 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των εξόδων παράδοσης, ενώ μετά την αφαίρεση της επιδότησης μια ενδεικτική τιμή είναι οι 41.500 ευρώ.

Αναλυτικά οι τιμές των μοντέλων της Tesla στη χώρα μας διαμορφώνονται ως εξής:

Ενδιαφέρον είναι πως στάνταρ παντού είναι το Autopilot, ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, το οποίο έχει ταξινομηθεί ως σύστημα αυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου (ημι- αυτόνομο) και προορίζεται για χρήση από έναν πλήρως συγκεντρωμένο οδηγό που έχει τα χέρια του στο τιμόνι. Επίσης διαθέσιμες είναι και οι over the air ενημερώσεις λογισμικού που βελτιώνουν συνεχώς τη λειτουργία των αυτοκινήτων.

Ο προγραμματισμός της Tesla για τη χώρα μας -για τον ιστότοπό της μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ- περιλαμβάνει ένα pop-up κατάστημα στην Αθήνα μέσα στο επόμενο τρίμηνο στο οποίο θα μπορεί κανείς να δει και τα τρις διαθέσιμα μοντέλα από κοντά και να τα οδηγήσει δοκιμαστικά.

Επίσης θα δημιουργηθεί και ένα κέντρο σέρβις προτού ξεκινήσουν οι παραδόσεις, ενώ πριν το τέλος του έτους, θα λειτουργήσει και ο πρώτος σταθμός φόρτισης με Superchargers. Μάλιστα μέσα στο 2021 το δίκτυο αυτών των σταθμών θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ