ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Sony θα συνεχίσει την εξέλιξη του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Vision-S

H Sony θα συνεχίσει την εξέλιξη του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Vision-S

Πριν από μερικούς μήνες, στις αρχές του έτους και πριν την πανδημία του κορωνοϊού που έχει επηρεάσει τα πάντα, η Sony είχε κλέψει την παράσταση στη CES, τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών που διοργανώνεται στις αρχές κάθε χρονιάς στο Λας Βέγκας.

Αυτή τη φορά όχι με κάποιο από τα παραδοσιακά της προϊόντα αλλά με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Vision-S, για την ανάπτυξη του οποίου συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως την Bosch, την Continental και τη ZF, αλλά και τις Nvidia και Qualcomm.

Χαρακτηριστικό του Vision-S ήταν και είναι, πέρα από τους δύο ηλεκτροκινητήρες με τη συνδυαστική ισχύ των 272 ίππων και τις πολύ καλές επιδόσεις που εξασφαλίζουν (0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,8 δεύτερα), ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός. Έτσι, λογικά και αναμενόμενα, διαθέτει ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα και περισσότερες από 33 κάμερες.

Οι επιτελείς της Sony και τότε και τώρα δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να μπουν στην αυτοκινητοβιομηχανία, όμως από την άλλη η εξέλιξη του Vision-S, που επέτρεψε μόλις πριν από λίγο καιρό στην Ιαπωνία θα συνεχιστεί. Μάλιστα προγραμματίζονται και δοκιμές του σε δημόσιους δρόμους πριν από το τέλος του έτους.

Η προοπτική αυτή έχει πυροδοτήσει φυσικά μια φημολογία που λέει πως ίσως τελικά η Sony προχωρήσει στην κανονική παραγωγή του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου. Ενδεχομένως σε συνεργασία με κάποια από τις καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε και το πολύ καλό παράδειγμα της Tesla, η οποία πριν από μερικά χρόνια ήταν στα σπάργανα και σήμερα είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ