ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Izera είναι μια καινούργια μάρκα από την Πολωνία που ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση

Η Izera είναι μια καινούργια μάρκα από την Πολωνία που ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση

Η ηλεκτροκίνηση θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία όπως τη γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Και αυτό γιατί η κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολύ πιο απλή από αυτήν των συμβατικών, ενώ σχεδόν τα πάντα, από τους ηλεκτροκινητήρες μέχρι και τις μπαταρίες που είναι μέχρι τώρα το πιο ακριβό κομμάτι, παρέχονται από εξωτερικούς προμηθευτές.

Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο σε σχέση με ότι συνέβαινε μέχρι πριν από μερικα χρόνια για μια καινούργια εταιρεία, χωρίς πρωθύστερη εμπειρία να μπει στο συγκεκριμένο κλάδο της βιομηχανίας.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η Tesla, ενώ υπάρχουν και αρκετές κινέζικες εταιρείες που κινούνται στο ίδιο μοτίβο.

Από εδώ και πέρα θα υπάρχει και μια πολωνική, η Izera, η οποία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα δύο μοντέλα με τα οποία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της.

Το όνομά της είναι αυτό μιας οροσειράς της Πολωνίας, ιδρύθηκε το 2016 και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τεσσάρων εταιρειών παραγωγής και διανομής ενέργειας που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη χώρα. Ο στόχος της Izera είναι να κάνει τα πρώτα βήματά της στην αγορά το 2023 με δύο μάλιστα μοντέλα. Το ένα είναι ένα hatchback και αναπόφευκτα ένα SUV, για τη σχεδίαση των οποίων συνεργάστηκαν Πολωνοί ειδικοί μαζί με τους Ιταλούς της Torino Design.

Παρότι πρόκειται για τις πρώτες προσπάθειες της νεόκοπης μάρκας το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλό, με χαρακτηριστικά στοιχεία όπως η μάσκα που θα συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητά τους καθώς και με έξυπνες λύσεις. Ειδικά στο εσωτερικό τους.

Οι Πολωνοί μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή τεχνικά δεδομένα, πέρα από την αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα και μια τιμή για το 0-100 χλμ./ ώρα που θα είναι μικρότερη από 8,0 δεύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ