ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα δίνατε μια... περιουσία για ένα μπουκάλι ουίσκι με τα σήματα της Aston Martin;

Θα δίνατε μια... περιουσία για ένα μπουκάλι ουίσκι με τα σήματα της Aston Martin;

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν σούπερ σπορ και πανάκριβα μοντέλα συνεργάζονται με άλλες εταιρείες ανάλογου προφίλ προκειμένου οι τελευταίες να παρουσιάσουν προϊόντα τους με τα σήματα της συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτων.

Στις εταιρείες αυτές σπάνια περιλαμβάνονται ποτοποιίες και αποστακτήρια και έτσι για αυτό και μόνο η συνεργασία της Aston Martin με την Bowmore με αντικείμενο ένα single malt ουίσκι είναι ενδιαφέρουσα.

Το όνομα αυτού είναι Black Bowmore DB5 1964, η πρώτη απόσταξή του έγινε στις 5 Νοεμβρίου του 1964, ενώ έκτοτε έχει εμφιαλωθεί μόλις 6 φορές. Από το 1993 έχουν βγει στην αγορά μόνο 6.000 φιάλες, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο σπάνια ουίσκι της ιστορίας.

Αυτό μάλιστα που θα προκύψει από τη συνεργασία με την Aston Martin θα είναι ακόμα πιο σπάνιο, καθώς οι φιάλες του θα είναι μόλις 25. Κάθε μια είναι κατασκευασμένη στο χέρι από το εξειδικευμένο στούντιο Glasstorm -για την ολοκλήρωση κάθε μιας απαιτείται μια εβδομάδα- και ενσωματώνει ένα αυθεντικό πιστόνι από DB5. Φυσικά αντίστοιχο πρέπει να είναι και το κουτί που τη συνοδεύει: χειροποίητο, από πανάκριβο δέρμα μόσχου, με λεπτομέρειες από ορείχαλκο και μεταλλικά στοιχεία που παραπέμπουν στην θρυλική DB5.

Η τιμή του Black Bowmore DB5 1964 είναι λογικά πολύ υψηλή αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ίσως γιατί όσοι το αποκτήσουν δεν θα ρωτήσουν καν για το κόστος αγοράς του… Το βέβαιο είναι πως πρέπει να βιαστούν, μιας και οι φιάλες είναι μόλις 25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ