ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ferrari SF90 Stradale «πληρώνει» την πανδημία του κορωνοϊού

H Ferrari SF90 Stradale «πληρώνει» την πανδημία του κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, από τις πιο μεγάλες μέχρι και τις μικρότερες από πλευράς όγκου. Οι οποίες απευθύνονται σε ένα περιορισμένο μεν αλλά ιδιαίτερα ισχυρό οικονομικά κοινό.

Εξαίρεση στον κανόνα δεν αποτελεί ούτε η πιο διάσημη εταιρεία του κόσμου η Ferrari. Η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει θέματα με το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο μαζικής παραγωγής, την SF90 Stradale.

H SF90 Stradale, που έχει αντίστοιχη ισχύ με το τελευταίο hypercar της μάρκας τη LaFerrari αλλά τιμή περίπου στο 50%, παρουσιάστηκε επίσημα πριν από σχεδόν 14 μήνες, το Μάιο του 2019 και οι πρώτες παραδόσεις της, με βάση τον προγραμματισμό της ιταλικής εταιρείας, θα γίνονταν το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Όπως ήταν λογικό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του κλεισίματος των εργοστασίων, η τήρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος ήταν ανέφικτη, όμως το θέμα είναι πως ακόμα και τώρα δεν έχει παραδοθεί κανένα αυτοκίνητο.

Μάλιστα οι Ιταλοί κάνουν λόγο για έναρξη των παραδόσεων το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ αναφέρουν πως η καθυστέρηση οφείλεται στους προμηθευτές τους. Και αυτό γιατί μπορεί να ξεκίνησε η παραγωγή στο Maranello δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τα εργοστάσια των προμηθευτών τους που καθυστέρησαν σημαντικά την επαναλειτουργία τους.

Αμέσως μετά τις παραδόσεις της SF90 Stradale θα ξεκινήσουν και αυτές της Roma, ενώ η Ferrari εξακολουθεί να έχει στα πλάνα της την παρουσίαση δύο νέων μοντέλων μέχρι το τέλος του έτους. Της SF90 Stradale Spider και μιας ακόμα πιο ισχυρής έκδοσης της 812 Superfast.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ