ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα ηλεκτρικά Hyundai από εδώ και στο εξής θα ονομάζονται Ioniq

Τα ηλεκτρικά Hyundai από εδώ και στο εξής θα ονομάζονται Ioniq

Σε μια εκδήλωση στο διάσημο London Εye η Hyundai ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση της υπο - μάρκας των ηλεκτρικών της μοντέλων. Η οποία θα ονομάζεται Ioniq, υιοθετώντας δηλαδή το όνομα του μοντέλου που έχει φυσικά και ηλεκτρική έκδοση.

Για τα νέα μοντέλα της Ioniq ο όμιλος της Hyundai εξελίσσει και ένα καινούργιο, ειδικά σχεδιασμένο για την ηλεκτροκίνηση πλαίσιο, το οποίο ονομάζεται E-GMP (Electric Global Modular Platform). Που θα μπορεί να συνδυαστεί με μπαταρίες που θα εξασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία και μεταξύ άλλων θα υποστηρίζει και την ταχυφόρτιση.

Ταυτόχρονα το νέο πλαίσιο θα δίνει και τη δυνατότητα διαφορετικών διαμορφώσεων για το εσωτερικό, που θα χαρακτηρίζεται από μεγάλες δυνατότητας διασύνδεσης, έξυπνες και πρακτικές λύσεις και πολλαπλώς ρυθμιζόμενα καθίσματα.

Το πρώτο από τα τρία νέα μοντέλα της Ioniq που ανακοινώθηκαν θα παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2021 και θα είναι ένα crossover της μεσαίας κατηγορίας. Θα ονομάζεται Ioniq 5 και η αισθητική του θα ακολουθεί σε κάποιον βαθμό αυτήν του Hyundai 45 Concept. Του ενδιαφέροντος πρωτοτύπου που είχε παρουσιαστεί στην τελευταία έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ένα χρόνο μετά, κατά τη διάρκεια του 2022, θα ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού Prophecy Concept, που θα ονομάζεται Ioniq 6 Sedan, ενώ η αρχική γκάμα της Ioniq θα ολοκληρωθεί με τη ναυαρχίδα της.Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV, που θα ονομάζεται Ioniq 7 και αναμένεται στις αρχές του 2024.

Η Hyundai θέλει μέχρι το 2025 να πουλά ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, νούμερο που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς της τάξης του 10%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ