ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η επόμενη γενιά της BMW M5 θα είναι και ηλεκτρική με 1.000 ίππους

Η επόμενη γενιά της BMW M5 θα είναι και ηλεκτρική με 1.000 ίππους

Η Μ5 της BMW είναι μια από τις πλέον γνωστές και ικανές σπορ λιμουζίνες και σε κάθε της γενιά έχει να παρουσιάσει μια σημαντική τεχνολογική εξέλιξη. Στην τρέχουσα είναι η σοφιστικέ τετρακίνηση, που έχει και τη δυνατότητα να στείλει όλη τη διαθέσιμη ροπή αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Στην καινούργια, που αναμένεται περίπου ένα χρόνο μετά την παρουσίαση των στάνταρ εκδόσεων της σειράς 5, θα είναι ο εξηλεκτρισμός. Ο οποίος θα αυξήσει και άλλο τη διαθέσιμη ισχύ και θα εξασφαλίζει ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Οι φήμες λοιπόν κάνουν λόγο για την ύπαρξη δύο εκδοχών της Μ5. Η πρώτη θα είναι plug-in υβριδική με σύστημα πρόωσης που θα αποτελείται από έναν υπερ- τροφοδοτούμενο V8 και περισσότερους του ενός ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση θα φτάνει τους 750 ίππους και τα 1.000 Nm, αλλά δεν θα πρόκειται για την πιο ισχυρή έκδοση της γκάμας.

Αυτή θα είναι η πλήρως ηλεκτρική, που θα έχει συνολικά τρία ηλεκτρικά μοτέρ, δύο στον πίσω άξονα και ένα στον εμπρός. Όλα μαζί θα αποδίδουν 1.000 ίππους, τιμή πρωτόγνωρη μέχρι σήμερα για μια σπορ λιμουζίνα που έχει και οικογενειακό χαρακτήρα.

Οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα, ενώ γίνεται λόγος και για μια αυτονομία της τάξης των 700 χιλιομέτρων. Χάρη σε μια μπαταρία της 5ης γενιάς με ενεργειακή χωρητικότητα 135 kWh.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ