ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To νέο Audi S3 έχει δύο αμαξώματα και δίλιτρο κινητήρα 310 ίππων

Αυτοκίνητο: To νέο Audi S3 έχει δύο αμαξώματα και δίλιτρο κινητήρα 310 ίππων

Το S3 μπορεί να είναι το δεύτερο ιεραρχικά σπορ μοντέλο του Α3, καθώς υπάρχει και το κορυφαίο RS3 της Audi Sport, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει καθόλου να έχει ένα ισχυρό brand name και φανατικούς οπαδούς.

Οι οποίοι μάλλον θα είναι ικανοποιημένοι από τη νέα γενιά του που παρουσιάστηκε μόλις τώρα και είναι διαθέσιμη τόσο ως Sportback όσο και ως Sedan. Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις και τα δύο διαφοροποιούνται αισθητικά από τις στάνταρ εκδοχές του μοντέλου, έχοντας μια ακόμα πιο δυναμική και σπορ εμφάνιση. Εννοείται πως και εδώ υπάρχουν οι κλασικοί για τα S3 και RS3 ασημένιοι εξωτερικοί καθρέφτες.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το εσωτερικό τους με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά, μιας και η γενική σχεδίαση ακολουθεί τις γνωστές και σύγχρονες γραμμές του καινούργιου Α3.

Ο κινητήρας του καινούργιου S3 είναι ένας νέος 2.0 TFSI που αποδίδει 310 ίππους και 400 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic με 7 σχέσεις και με μια εξελιγμένη τετρακίνηση quattro. Τόσο το S3 Sportback όσο και το Sedan χρειάζονται 4,8 δεύτερα για το 0-100 και η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα.

Από κει και πέρα η ανάρτησή τους είναι πιο σπορ και χαμηλωμένη κατά 15 χιλιοστά, ενώ προαιρετικά υπάρχουν και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Στάνταρ από τον άλλη είναι το Audi drive select με τα προγράμματα οδήγησής του.

Οι πωλήσεις των νέων Audi S3 θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο με τις τιμές τους στη Γερμανία να ξεκινούν από τις 46.302,53 ευρώ για το Sportback και από τις 47.179,83 ευρώ για το Sedan. Κρίνοντας από το Α3 στη χώρα μας αναμένεται να κινηθούν σε, έστω και λίγο, πιο χαμηλά επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ