ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ηχοσύστημα της Brabham BT62 κοστίζει όσο μια Ferrari!

Το ηχοσύστημα της Brabham BT62 κοστίζει όσο μια Ferrari!

Τα super cars είναι δεδομένο πως είναι ιδιαίτερα ακριβά, ενώ γίνονται ακόμα περισσότερο, κάποιες φορές μάλιστα η τιμή τους πολλαπλασιάζεται, όταν ο μελλοντικός τους ιδιοκτήτης προσθέσει πολλά εξτρά ή θέλει να έχει ένα μοναδικό αυτοκίνητο με μεγάλες δόσεις εξατομίκευσης.

Η Brabham BT62 δεν αποτελεί εδώ την εξαίρεση στον κανόνα. Κάθε άλλο και το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κορυφαίο ηχοσύστημά της. Το οποίο έχει εξελιχθεί από τη γνωστή στους κύκλους των οπαδών των high end ηχοσυστημάτων Kyron Audio. Το κοινό σημείο της Brabham και της Kyron Audio είναι το ότι και οι δύο έχουν έδρα στην Αυστραλία.

Το Phoenix λοιπόν, όπως ονομάζεται η top έκδοση του ηχοσυστήματος, αποτελείται από συνολικά 8 ενισχυτές των 700 Watt, δύο subwoofer των 1.500 Watt και μεγάφωνα που ενσωματώνουν σπάνια και πανάκριβα μέταλλα προκειμένου να επιτευχθεί η υψηλή ηχητική πιστότητα.

Φυσικά τα πάντα κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στο χέρι και η κάπως έτσι η τιμή του Kyron Audio Phoenix φτάνει τις εντυπωσιακές 230.000 ευρώ. Που γίνονται εξωπραγματικές αν αναλογιστεί κανείς πως η κορυφαία έκδοση της Brabham BT62 κοστίζει 950.000 ευρώ. Δηλαδή αξία του ηχοσυστήματος ανέρχεται περίπου στο ¼ της αξίας ολόκληρου του αυτοκινήτου!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ