ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Rolls Royce Ghost θα είναι τόσο ήσυχη που χρειάζεται τεχνητός ήχος για να ακούγεται κάτι

Η νέα Rolls Royce Ghost θα είναι τόσο ήσυχη που χρειάζεται τεχνητός ήχος για να ακούγεται κάτι

Οι Rolls Royce ξεχωρίζουν για την επιβλητική τους εμφάνιση στην οποία κυριαρχεί η εμφατική τους μάσκα, για το συβαριτικό εσωτερικό τους, για την προσοχή σε μάθε λεπτομέρεια αλλά και για την ησυχία και ηρεμία που επικρατεί στο εσωτερικό τους. Τόσο που πριν από μερικές δεκαετίες ένα από τα σλόγκαν της μάρκας ήταν «το μόνο που ακούγεται στο εσωτερικό μιας Rolls Royce είναι ο χτύπος του ρολογιού».

Με την πάροδο των χρόνων τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ακόμα πιο πολύ και στο συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα τα σαλόνια των μοντέλων της βρετανικής εταιρείας, που ανήκει στον όμιλο της BMW, να είναι από τα πιο ήσυχα σημεία σε όλο τον πλανήτη.

Και γίνονται ακόμα πιο ήσυχα, καθώς στην ολοκαίνουργια Ghost, που προετοιμάζεται εντατικά για να παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο, θα δίνεται ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ηχομόνωση με τη χρήση συνολικά 100 κιλών ηχομονωτικών υλικών. Στην οροφή, στο δάπεδο και στο πορτμπαγκάζ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν διπλά παράθυρα και λάστιχα στις πόρτες με ειδικό ηχο- απορροφητικό αφρό.

Το αποτέλεσμα της ειδικής ακουστικές μελέτης και της χρήσης των παραπάνω υλικών είναι τόσο εντυπωσιακό που οδήγησε τους μηχανικούς της Rolls Royce στη σκέψη μήπως το έχουν παρακάνει. Και μήπως η παντελής απουσία θορύβων θα μπορούσε τελικά να αποσυντονίσει οδηγό και επιβάτες.

Ως λύση στο θέμα που οι ίδιοι κατά κάποιον τρόπο προκάλεσαν υιοθέτησαν ένα «ψίθυρο». Έναν ήχο χαμηλής έντασης και συχνότητας που γίνεται αντιληπτός στο εσωτερικό της Ghost έτσι ώστε οι επιβαίνοντες σε αυτήν να αντιλαμβάνονται ότι το αυτοκίνητο κινείται και όπως προαναφέραμε να μην αποσυντονίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ