ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Aurus, η εταιρεία που κατασκευάζει τη ρώσικη προεδρική λιμουζίνα, έχει εξελίξει και πολυτελές SUV

Η Aurus, η εταιρεία που κατασκευάζει τη ρώσικη προεδρική λιμουζίνα, έχει εξελίξει και πολυτελές SUV

Από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η Aurus, η ρώσικη μάρκα πολυτελείας, ήταν δεδομένο πως η γκάμα της δεν θα περιλάμβανε μόνο την προεδρική λιμουζίνα που διακαώς ζητούσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά θα επεκτεινόταν και σε άλλες κατηγορίες.

Όπως είναι αυτή των πολυτελών SUV, όπου στο μέλλον θα δηλώνει το παρόν με το Komendant, από το οποίο για πρώτη φορά έχουν κυκλοφορήσει επίσημα σκίτσα του.

Τα οποία δεν είναι άλλα από αυτά που υποβάλλονται στις αρχές για την κατοχύρωση της εικόνας του.

Όπως βλέπουμε λοιπόν από τα σκίτσα χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διαστάσεις του, το μακρύ καπό και την επιβλητική μάσκα του, που παραπέμπει σε αυτές των μοντέλων της Rolls Royce. Κάτι που βέβαια δεν ξενίζει μιας και γενικά η βρετανική εταιρεία αποτέλεσε πρότυπο για την Aurus.

H προεδρική λιμουζίνα Senat θα δανείσει στο Komendant πέρα από το πλαίσιο και το εσωτερικό της, καθώς και τον κινητήρα της. Ο οποίος είναι ένας εξηλεκτρισμένος V8 με διπλά turbo και 4.400 κυβικά που αποδίδει συνολικά 598 ίππους και 880 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και μέσω αυτού κινεί όλους τους τροχούς.

Πάντως όσα στελέχη της ρώσικης κυβέρνησης θα μετακινούνται είτε με κάποια παραλλαγή της Senat είτε με το Komendant θα συνοδεύονται από φρουρούς που θα έχουν στη διάθεσή τους τη μοτοσυκλέτα της Aurus. Η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη τριετία και θα είναι ηλεκτρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ