ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Aston Martin Victor είναι πανίσχυρη, μοναδική και άσχημη

H Aston Martin Victor είναι πανίσχυρη, μοναδική και άσχημη

To τμήμα Q by Aston είναι αυτό που αναλαμβάνει να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες επιθυμίες των πελατών της Aston Martin, προκειμένου να μπορέσουν να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους ακριβώς όπως το έχουν φανταστεί. Ή πολύ κοντά σε αυτό.

Προκειμένου λοιπόν να δείξει το συγκεκριμένο τμήμα τις δυνατότητές του χρειάζεται και ένα αυτοκίνητο επίδειξης. Ένα σαν και αυτό των φωτογραφιών μας, που αρχικά ήταν μια από τις ελάχιστες One-77 που είχαν κατασκευαστεί. Η οποία στην πορεία μετατράπηκε έτσι ώστε να αποτελεί έναν κινητό φόρο τιμής στη θρυλική Vantage των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ τώρα άλλαξε και πάλι μορφή.

Με τη βοήθεια ενός ειδικού κιτ αμαξώματος που δεν θυμίζει σε τίποτα την αρχική One-77, αλλά ούτε και τα όμορφα κομψά αμαξώματα των στάνταρ μοντέλων της Aston Martin.

H Victor όπως ονομάζεται φαίνεται αγριεμένη με πλευρικές εξατμίσεις και ένα πίσω μέρος που θυμίζει έντονα ‘70s, παρόλο που τα φώτα εκεί είναι εμπνευσμένα από τη Valkyrie. Ίδια λογική και στο εσωτερικό με το αεροπορικού στυλ τιμόνι αλλά και τους συνδυασμούς χρωμάτων των δερμάτινων επενδύσεων.

Ο κινητήρας της Victor είναι ο ατμοσφαιρικός V12 των 7.300 κυβικών της One-77, ο οποίος χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών της βρετανικής εταιρείας έχει ανέβει στους 850 ίππους και τα 821 Nm -από τους 760 ίππους και τα 750 Nm που αποδίδει στάνταρ.

Ο V12 συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, γεγονός που καθιστά τη Victor την πιο ισχυρή Aston Martin της ιστορίας με μη αυτόματο κιβώτιο, ενώ προκειμένου να μην υπάρχουν άλλου είδους θέματα με την αύξηση της ισχύος υπάρχουν δύο επιπλέον ψυγεία για τη μετάδοση και ένας αγωνιστικός, κατά την εταιρεία, συμπλέκτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ