ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Lewis Hamilton θα μετέχει στο πρωτάθλημα Extreme E. Με δική του ομάδα

O Lewis Hamilton θα μετέχει στο πρωτάθλημα Extreme E. Με δική του ομάδα

Το Extreme E είναι ένα πρωτάθλημα εκτός δρόμου, το οποίο εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της Formula E Alejandro Agag. Ένας από τους στόχους της όλης διοργάνωσης είναι, όπως είπε και ο δημιουργός της είναι «να ευαισθητοποιήσει για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε κάποια από τα πιο εύθραυστα οικοσυστήματα του κόσμου και να προωθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα για χάρη της προστασίας του περιβάλλοντος».   

Έτσι το 2021 θα γίνουν συνολικά πέντε αγώνες σε απομακρυσμένες περιοχές που έχουν ήδη επηρεαστεί ή απειλούνται σοβαρά απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Περιοχές όπως η αρκτική, οι έρημοι, τα τροπικά δάση, οι παγετώνες και οι παράκτιες περιοχές.

Τα αγωνιστικά που θα μετέχουν στο Extreme E είναι κοινά για όλες τις ομάδες, ονομάζονται Odyssey21 και κατασκευάζονται από την Spark Racing Technologies. Η μπαταρία τους προέρχεται από την Williams Advanced Engineering και η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τους 550 ίππους. Η ισχύς αυτή σε συνδυασμό με το περιορισμένο βάρος -το πλαίσιο είναι ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα- εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,5 δεύτερα.

Η όλη προοπτική του Extreme E και κυρίως η εστίασή του στο περιβάλλον και την προστασία του κίνησε το ενδιαφέρον και του εξάκις -μέχρι στιγμής- παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Lewis Hamilton, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του με μια δική του ομάδα. Η οποία λέγεται X44, καθώς 44 είναι το νούμερο του μονοθεσίου του.

Ο Hamilton δεν θα οδηγήσει ο ίδιος -γι’ αυτό θα υπάρχει εκτός απροόπτου και ρήτρα στο συμβόλαιό του με τη Mercedes F1- αλλά με την εμπειρία του θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας σύγχρονης ανταγωνιστικής ομάδας. Και φυσικά και στην εξεύρεση χορηγών. Ταυτόχρονα, όπως είπε και ο ίδιος, η ομάδα θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και την ισότητα και για αυτό οι οδηγοί της, ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, αναμένεται να είναι ένας άντρας και μια γυναίκα.

Φυσικά η παρουσία του Hamilton, ακόμα και ως ιδιοκτήτη ομάδας, εξασφαλίζει πρόσθετη προβολή στο Extreme E, η οποία είναι καλοδεχούμενη από τους διοργανωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ