ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Γιατί η McLaren πουλά το εντυπωσιακό αρχηγείο της;

Αυτοκίνητο: Γιατί η McLaren πουλά το εντυπωσιακό αρχηγείο της;

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις αυτοκινητοβιομηχανίες και θα αφήσει τα ίχνη του για πολύ καιρό ακόμα, ενώ κάποιοι κατασκευαστές έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η McLaren.

Η βρετανική εταιρεία που σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε από τους σημαντικούς παίκτες στην super και τα hyper cars αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά ζητήματα. Το δάνειο των 150 εκατομμυρίων λιρών από την Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν μπορεί να έδωσε μια ανάσα αλλά σίγουρα δεν έλυσε το πρόβλημα. Μάλιστα ήδη έχει ανακοινωθεί η σταδιακή περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας.

Προκειμένου λοιπόν να βγουν από το οικονομικό τέλμα οι Βρετανοί εξετάζουν την πώληση των κεντρικών εγκαταστάσεών τους στο Woking. Το εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα εγκαινιάσθηκε το 2003 -οι περισσότερες φωτογραφίσεις νέων μοντέλων της μάρκας γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο του- και σύμφωνα με το Sky News αναζητείται ήδη αγοραστής με τιμή εκκίνησης τα 200 εκατομμύρια λίρες.

Βασικός όρος στο πωλητήριο είναι πως η McLaren, η οποία όπως δείχνουν τα πάντα χρειάζεται άμεσα ρευστότητα, θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις για όσο χρειάζεται με χρονομίσθωση.

Η κερδοφορία της εταιρείας πάντως το πρώτο εξάμηνο του 2020 υποχώρησε στα μόλις 143 εκατομμύρια λίρες από τα 592 εκατομμύρια του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ