ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η Ford κάνει ηλεκτρικό το ημιφορτηγό F-150;

Γιατί η Ford κάνει ηλεκτρικό το ημιφορτηγό F-150;

Μια κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που γνωρίζει δόξες, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι αυτή των ηλεκτρικών ημι- φορτηγών. Των αγροτικών δηλαδή, με την Tesla να έχει παρουσιάσει το space Cybertruck, τη Rivian το RT1 που στρίβει και σαν τανκ και τη Nikola το Badger των 918 ίππων και έπεται συνέχεια.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφήσει αδιάφορη τους παραδοσιακούς κατασκευαστές. Πόσο μάλλον της Ford, η οποία με το F-150 είναι εδώ και δεκαετίες στην πρώτη θέση συνολικά των πωλήσεων στις ΗΠΑ και φυσικά δεν θέλει να χάσει αυτή της την πρωτοκαθεδρία.

Για το λόγο αυτό από το 2022 θα προσθέσει και αυτή μια ηλεκτρική έκδοση στην καινούργια γενιά του F-150. Για το σκοπό αυτό μάλιστα θεμελίωσε ένα νέο εργοστάσιο, το Rough Electric Vehicle Center, στο Dearborn που είναι ένα από τα παραδοσιακά σημεία της οργάνωσης παραγωγής της. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι μέρος μιας συνολικής επένδυσης στην ηλεκτροκίνηση του F-150 ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ηλεκτρικό F-150 δοκιμάζεται ήδη εντατικά και σκληρά όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο που ακολουθεί, ενώ σύμφωνα με τη Ford θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και όταν παρουσιαστεί και επίσημα θα είναι η πιο ισχυρή -και η πιο ακριβή!- έκδοση του δημοφιλούς ημι- φορτηγού. Αυτό σημαίνει πως η συνδυαστική τους ισχύς θα ξεπερνά και τους 450 ίππους του Raptor, που κινείται από το V6 EcoBoost των 3.500 κυβικών.

Αντίστοιχες θα είναι και οι επιδόσεις του, ενώ ένα άλλο στοιχείο που προβάλει η αμερικανική εταιρεία είναι ο εμπρός χώρος αποσκευών του, το επονομαζόμενο και frunk, που θα αυξήσει σύμφωνα με τα λεγόμενά της την πρακτικότητά του.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως και το ηλεκτρικό Ford F-150 θα βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες μεταξύ στις δοκούς του πλαισίου και των αξόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ