ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Toyota προχωρά με το hyper car της, το GR Super Sport των 1.000 PS

Η Toyota προχωρά με το hyper car της, το GR Super Sport των 1.000 PS

Μπορεί η Toyota να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα σπορ μοντέλα της, πόσο μάλλον για τα σούπερ σπορ, αλλά το μέγεθός της της επιτρέπει να μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε όλους τους τομείς.

Ακόμα και σε αυτόν των hyper cars, μιας και το GR Super Sport Concept που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου 2 χρόνια, το 2018, στην έκθεση του Τόκιο, προχωρά προς την ολοκλήρωσή του.

Μάλιστα στις φετινές 24 Ώρες του Le Mans, που έγιναν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα λόγω αναβολής εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου η Toyota θριάμβευσε για 3η συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάστηκε ένα αυτοκίνητο δοκιμών του, σε roadster εκδοχή, με έντονο καμουφλάζ. Που έκανε ένα γύρο στην πίστα και στο τέλος έφερε και το κύπελλο.

Το GR Super Sport εξελίσσεται και θα κατασκευάζεται από την Gazoo Racing και προέρχεται από το αγωνιστικό TS050 του Le Mans. Στην αγωνιστική του μορφή θα μετέχει στο πρωτάθλημα WEC (World Endurance Championship- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής) για το οποίο θα ισχύσουν νέοι κανονισμοί, ενώ θα υπάρχει και μια έκδοση δρόμου του εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής.

Παρά το καμουφλάζ τα κοινά με το αγωνιστικό του Le Mans είναι ευδιάκριτα, ενώ από αυτό προέρχεται και το σύστημα πρόωσης που χρησιμοποιεί τόσο το V6 των 2.400 κυβικών με τα διπλά turbo όσο και το υβριδικό σύστημα. Σε αντίθεση με το αγωνιστικό όπου η συνδυαστική απόδοση περιορίζεται στους 750 ίππους στο μοντέλο παραγωγής θα φτάνει τους 1.000, ενώ εδώ δεν θα υπάρχει και το κάτω όριο βάρους των 1.100 κιλών που ισχύει για το πρώτο.

Με αυτήν την απόδοση το Toyota GR Super Sport θα συναγωνίζεται μοντέλα όπως το Mercedes-AMG One, την Aston Martin Valkyrie και το Glickenhaus SCG 007. Φανταζόμαστε και στην τιμή…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ