ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Tο ανανεωμένο Mini Countryman ξεκινά από τις 22.540 ευρώ

Αυτοκίνητο: Tο ανανεωμένο Mini Countryman ξεκινά από τις 22.540 ευρώ

Το Mini Countryman είναι το SUV και το πιο μεγάλο μοντέλο της Mini και ουσιαστικά και το μόνο κλασικό οικογενειακό. Με ικανοποιητικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές και με δυνατότητα διαμόρφωσής τους ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του το έχουν κάνει πρακτικά και το best seller της μάρκας, καθώς σε αυτό αντιστοιχεί το 30% των πωλήσεών της παγκοσμίως. Ανάλογο είναι και το ποσοστό του στη χώρα μας και λογικά η βρετανική εταιρεία του ομίλου BMW θέλει τουλάχιστον να το διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα. Έτσι προχώρησε στην ανανέωσή του, τόσο εντός όσο και εκτός.

Το ανανεωμένο Countryman ξεχωρίζει μπροστά από την ελαφρώς διαφορετική του μάσκα, ενώ πλέον οι προβολείς είναι στάνταρ LED όπως και αυτοί της ομίχλης αλλά και τα πίσω φώτα που έχουν το μοτίβο της βρετανικής σημαίας Union Jack. Επίσης, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν καινούργια χρώματα αλλά και το Piano Black Exterior, όπου τα στοιχεία χρωμίου έχουν αντικατασταθεί από high-gloss black.

Στο εσωτερικό πέρα από τις διαφορετικές διαμορφώσεις ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, ενώ από κει και πέρα υπάρχουν αλλαγές τόσο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων όσο και στο κεντρικό όργανο. Οι χώροι συνεχίζουν ως είχαν, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από τα 450 έως και τα 1.390 λίτρα.

Το νέο MINI Countryman διατίθεται με τρια σύνολα βενζίνης και τρια πετρελαίου με τη βάση να είναι στα 1.500 κυβικά και για τους δύο και στους 102 ίππους για τους πρώτους και τους 116 ίππους για τους δεύτερους.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως οι τιμές τους ξεκινούν από τις 22.540 και τις 27.667 ευρώ, με τις αντίστοιχες λιανικές τους τιμές προ φόρων να είναι κάτω από τις 17.000 και τις 20.000 ευρώ αντίστοιχα, γεγονός ιδιαίτερα ελκυστικό για τους εταιρικούς χρήστες.

Επίσης στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμο και το επίσης ανανεωμένο plug-in υβριδικό Cooper SE ALL4 των 225 ίππων που απαλλάσσεται πλήρως από τον εταιρικό φόρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ