ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E χρειάζεται μόλις 3,7 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα

Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E χρειάζεται μόλις 3,7 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το ηλεκτρικό σπορ SUV της Ford, τη Mustang Mach-E και μάλιστα στην κορυφαία εκδοχή της, τη GT, η οποία μπορεί να μετακινήσει μέχρι και πέντε επιβάτες ταχύτατα.

Και αυτό γιατί το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσής της αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που συνδυαστικά αποδίδουν 465 ίππους και 830 Nm και τροφοδοτούνται από μια μπαταρία με καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 88 kWh.

Η μπαταρία εδώ, λόγω της μεγαλύτερης απόδοσης, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη αυτονομία των 540 χιλιομέτρων όπως σε όλες εκδόσεις της Mustang Mach-E αλλά και τα 500 χιλιόμετρα είναι επίσης μια πολύ καλή τιμή.

Αν πάντως εκμεταλλεύεται κανείς συχνά τις πραγματικά πολύ καλές επιδόσεις της, το 0-100 χλμ./ ώρα έρχεται σε μόλις 3,7 δεύτερα -τιμή κορυφαία για την κατηγορία- και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ ώρα, τότε θα πρέπει να αναζητήσει πολύ πιο γρήγορα πρίζα.

Σπορ προσανατολισμό έχει και το εσωτερικό, με καθίσματα Ford Performance και ένα ειδικής σχεδίασης τιμόνι. Από κει και πέρα υπάρχει μια οθόνη αφής 15,5 ιντσών για το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment SYNC που έχει και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης ώστε να προσαρμόζεται στις συνήθειες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Στο εξωτερικό τον τόνο τον δίνουν μεταξύ άλλων οι ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, ενώ όπως συνηθίζεται υπάρχουν και ειδικά χρώματα για την περίσταση.

Η Ford Mustang Mach-E θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 και από τιμές που θα ξεκινούν περίπου από τις 47.000 ευρώ. Η GΤ θα έρθει σε δεύτερο χρόνο και θα είναι σημαντικά πιο ακριβή -θα κυμαίνεται κοντά στις 75.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον είναι πως όσοι παραγγείλουν μια ηλεκτρική Mustang από φέτος έως και το 2021 θα μπορούν για πέντε χρόνια να φορτίζουν δωρεάν το αυτοκίνητό τους στο δίκτυο φόρτισης FordPass, που ήδη περιλαμβάνει πάνω από 155.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Επίσης για ένα χρόνο υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY που τώρα περιλαμβάνει πάνω 270 σταθμούς και μέχρι το τέλος της χρονιάς ο στόχος είναι οι 400.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ