ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ρετρό οχήματα σαν το θρυλικό Citroen H είναι πάντα γοητευτικά

To ρετρό οχήματα σαν το θρυλικό Citroen H είναι πάντα γοητευτικά

Υπάρχουν μοντέλα που κατέχουν περίοπτη θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ένα από αυτά είναι και το ελαφρύ επαγγελματικό της Citroen, το H και αυτό όχι γιατί κατασκευαζόταν για 34 ολόκληρα χρόνια (από το 1947 έως και το 1981) αλλά για το χαρακτηριστικό αμάξωμά του με τα πάνελ.

Πάνελ αυτού του τύπου, που είναι ανθεκτικά και κυρίως απλά και φτηνά στην παραγωγή τους είχαν χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τη γερμανική Junkers σε κάποια από τα αεροσκάφη της, ενώ στο Citroen H, που επιπλέον είχε αυτοφερόμενο πλαίσιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς, μια μοναδική εμφάνιση.

Την οποία δεν έχει αξιοποιήσει μέχρι στιγμής η ίδια η γαλλική εταιρεία, οπότε έσπευσε να το εκμεταλλευθεί η Caselani. Έτσι μετά από το κιτ για το Jumper που είχε παρουσιάσει πριν από τρία χρόνια και το κάνει να δείχνει σαν το H, τώρα παρουσίασε ένα δεύτερο, που το ονομάζει HQ και προορίζεται για τα πιο μικρά Jumpy (βαν) και Space Tourer (επιβατικό).

Και στα δύο κιτ η λογική είναι η ίδια: πάνω στα υπάρχον αμάξωμα κολλούνται τα μέρη που προσομοιάζουν την εικόνα το H, ενώ ανάλογα μεταλλάσσεται και το εμπρός μέρος. Που αποκτά και στρογγυλούς προβολείς παραπέμποντας άμεσα στο παρελθόν.

Το κιτ Type HG θα είναι διαθέσιμο σχεδόν για όλες τις διαθέσιμες παραλλαγές αμαξωμάτων και σίγουρα και για τα τρία διαθέσιμα μήκη των αυτοκινήτων (XS, M και XL) για τα οποία προορίζονται.

Το κόστος πάντως είναι σταθερό και ανέρχεται σε σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ μαζί με την τοποθέτηση και τη βαφή του κιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ