ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο VW Golf GTΙ στην έκδοσή του Clubsport έχει 300 ίππους

Το νέο VW Golf GTΙ στην έκδοσή του Clubsport έχει 300 ίππους

Οι 245 ίπποι του καινούργιου VW Golf GTI είναι κάτι παραπάνω από αρκετοί για τους πιο πολλούς όμως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν περισσότερους. Για αυτούς η VW έχει τις ειδικές εκδόσεις του διαχρονικού best seller της, με πρώτη στη σειρά εμφάνισης την Clubsport.

Η οποία κινείται επίσης από το δίλιτρο TSI, που όμως χάρη σε μια καινούργια τουρμπίνα της Continental, έναν πιο μεγάλο εναλλάκτη και μια νέα χαρτογράφηση της κεντρικής μονάδας, έχει ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή του. Από τους 245 ίππους και τα 370 Nm στους 300 ίππους και τα 400 Nm, που εξασφαλίζουν στο κορυφαίο GTI μια τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ ώρα και μια επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 6,0 δεύτερα.

Προκειμένου να μπορούν οι 300 ίπποι να περνούν στο δρόμο χωρίς πρόβλημα από τους εμπρός μόνο τροχούς το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό XDS έχει αντικατασταθεί από το πιο εξελιγμένο VAQ, ενώ από εκεί και πέρα έχουν γίνει και επεμβάσεις στην ανάρτηση. Η οποία εδώ είναι χαμηλωμένη κατά 15 χιλιοστά και έχει και καινούργιους συνδυασμός ελατηρίων και αμορτισέρ. Παράλληλα στα προγράμματα οδήγησης Eco, Comfort, Sport και Individual έχει προστεθεί και το Special ως υπο- επιλογή του Sport. Εδώ οι ρυθμίσεις έχουν γίνει με βάση τα δεδομένα από το Nürburgring.

Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα, ενώ οι ζάντες του αυτοκινήτου έχουν στάνταρ διάμετρο 18 ιντσών και προαιρετικά 19.

Από πλευράς εικόνας το κορυφαίο VW Golf GTI Clubsport διαθέτει ακόμα πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, καινούργιες απολήξεις για την εξάτμιση καθώς και έναν πιο τονισμένο διαχύτη. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζει με τις κόκκινες λεπτομέρειες και τις κόκκινες ραφές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ