ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Toyota σχεδιάζει ένα ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Yaris από το GR;

H Toyota σχεδιάζει ένα ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Yaris από το GR;

H Toyota τάραξε για τα καλά τα νερά των hot hatches παρουσιάζοντας το GR Yaris, με τον τρικύλινδρο turbo των 1.600 κυβικών με τους 261 ίππους, την τετρακίνηση και το κιτ αμαξώματος που το κάνει να δείχνει πιο επιθετικό.

Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα, κρίνοντας από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, η Gazoo που είναι υπεύθυνη για τα GR (Gazoo Racing) μοντέλα της Toyota θα κάνει ένα βήμα παραπάνω. Παρουσιάζοντας μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του Yaris.

Η οποία, κρίνοντας από τις φωτογραφίες που προαναφέραμε, θα έχει ακόμα πιο τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα -μεγαλύτερη φτερούγα πίσω και εμπρός σπλίτερ που κατεβαίνει πιο χαμηλά- και πιο μεγάλα ανοίγματα στο αμάξωμα, χαρακτηριστικά αυτά πίσω από τα εμπρός φτερά, για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, της μετάδοσης αλλά και των φρένων.

Ο turbo των 1,6 λίτρων αναμένεται να είναι ακόμα πιο ισχυρός, χωρίς όμως να γνωρίζουμε πόσο. Το ότι έχει τις δυνατότητες για αύξηση της ισχύος αλλά και της ροπής του είναι δεδομένο, μιας και η ιαπωνική έκδοση του μοντέλου είναι κατά 11 ίππους πιο ισχυρή από την ευρωπαϊκή.

Η περαιτέρω αναβάθμιση του Yaris πάντως είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής και της διάρθρωσης της γκάμας των μοντέλων της Toyota με τα αρχικά GR. Έτσι τα GR Sport είναι αυτά που έχουν πιο σπορ εμφάνιση αλλά τα ίδια μηχανικά μέρη με τα στάνταρ, τα GR έχουν πέρα από την εικόνα και πιο ισχυρούς ή άλλους κινητήρες και θα αποτελούν τη χρυσή τομή της συγκεκριμένης γκάμας, ενώ τα κορυφαία θα ονομάζονται GRMN. Όπου το MN μπορεί και να σημαίνει «Masters of Nürburgring», μιας και μέρος της εξέλιξής τους γίνεται στη διάσημη γερμανική πίστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ